Westend-porten

I en smal, umærkelig port vendt mod Vesterbrogade-trafikkens vante trummerumrytmer kan du opleve kunsten på en helt anden måde, end museums- og gallerivægge giver plads til.

Her, for enden af den vesterbroske gade Westend, sætter gadegalleriet Gadefabrikken nemlig kunsten fri på portens to væglærreder. Glem mandagslukket, glem overrendte søndage, glem ferniseringsformerne og glem entrépriser. I Westend-porten er der altid åbent, og du er altid velkommen.

Som Gadefabrikken selv siger, er enhver forbipasserende beskuer, og jeg er vild med idéen om altid at være inkluderet og altid at være inviteret. Om du blot kaster et blik, mens du flyver forbi på din halvflade Raleigh-cykel, om du står på den anden side af gaden og kigger tænksomt, eller om du går helt tæt på for at se alle detaljerne er op til dig.

Du kan gøre, som du vil, og du kan gøre det til, hvad du vil. Kunsten er der altid til at byde dig velkommen og tage imod, og en gang månedligt kommer der nye farver på paletten.

Formen er fri, alting vekselvirker, dialogen er konstant.

Smut forbi Westend-porten og tag en kigger, tag en snak, tag en pause – men tag dig ikke af, hvis der er kastet med remoulade og grillkylling. Det er bare byen, der taler igen.

/Christine Melau Risager

Hvor: Porten i Vesterbrogade-enden af Westend, 1661 København V.

Hvornår: Til enhver tid.

Hvorfor: Altid åben street art-udstilling af kunstnere fra nær og fjern kurateret af Gadefabrikken.

Mønt: Ikke en øre (andet end hvis du tænker at give et kunstnerisk bidrag i form af dialogremoulade og feedbackgrillkylling, hvilket jeg fraråder på det stærkeste).