VORES STEDER: LOPPESHOPPEN

Loppeshoppen
//Foto: Linnea Storgaard

Du kommer cyklende ned ad Smallegade. Passerer fortovscafeer og hundeejere, snakkende damer og vinbutikker. På hjørnet af Søndre Fasanvej og Peter Bangs Vej kan du ikke lade være med at bremse op, for her på hjørnet ligger nemlig lidt af en perle. Loppeshoppen.

En velbesøgt guldgrube for de lokale frederiksbergborgere med lidt af hvert at byde på. For en tålmodig genbrugselsker kan en bunke på et loppemarked indeholde mange skjulte skatte. Men selvom det kan være sjovt at grave i ”alt-koster-en-tier-bunken”, er det nogle gange skønt, at der er lidt luft mellem bøjlestængerne og en vis orden på genbrugsguldet. Du må simpelthen derind.

Du træder ind i Loppeshoppen og mødes af det skønneste syn: Retrokjoler, sjove skjorter, 60’er og 80’er-kjolesæt med snit der sender mindelser til både Mad Men og permanentkrøller. Lange rækker af farveordnede bluser, striktrøjer, festkjoler, jeans, små jakker og særligt udvalgte mærkevarer der hænger for sig i en lille designafdeling.

Der er de skønneste stilede damer bag disken, som ikke er blege for at sige ”Nej, hvor ser du altså chik ud med de sko der. Tænk, at du kan passe dem, det må jo være skæbnen så!”

Og så føles det altså næsten som om, du er Askepot, fordi den smalle, sorte, chikke, italiensk håndlavede sko bare passer!  Mange har prøvet den i butikken, og den passede jo ikke dem, og den er kun i én størrelse – størrelse dig.

Du har intet, du skal nå, og det er en sand fornøjelse at finkæmme hele butikken for guld og lade fantasien få frit spil. Du spenderer en hel del tid i prøverummet og slæber store mængder af print, puf og tern med dig derind, for det er befriende at prøve alt det, du ellers ville tænke var for skævt, skørt eller dyrt.

Dit ørneblik glider over de tæt behængte bøjlestænger, ser alle detaljer, vurderer farver, print, materiale og snit. Du ser en anden gå roligt rundt i butikken med en fantastisk, simpel silkebluse på armen, og konkurrencegenet sætter ind. Du må ikke gå glip af mere.

Og så står du der, og klemt og gemt mellem de andre beklædningsgenstande har du fundet den kjole. Blot en flig hang ud, og du spottede den på lang afstand. Det er kjolen, du altid har vidst, du manglede. Den som ligner den, du gerne ville have råd til i SU-budgettet. Så lig og alligevel helt unik i forhold til de andres, og den koster kun en brøkdel af, hvad den ellers ville. Et lumsk smil breder sig på dine læber. Du fandt den nemlig før nogen andre, og så bliver du lidt stolt og føler dig ret heldig.

Loppeshoppen er leveringsdygtig i alt fra basisvarer til vintage eller designvarer, og hvis man er heldig med størrelserne, kan man også ofte anskaffe sig et par skønne sko, som stadig kan gå mange ture i Frederiksberg Have og danse på mange borde i Kødbyen. Loppeshoppen har beriget mig med perlebesatte vintagebluser, silketørklæder, T-shirts, uldtrøjer, mine yndlingsbukser og et markant flertal af mine mest beskattede beklædningsgenstande. De har altid fine vinduesudstillinger med skønne outfits som lokker: trenchcoats i oktober, uldfrakker i november, røde kjoler til december. Om sommeren bugner det ofte med blomsterprint og lette kjoler og skjorter, mens pels og uldfrakker dukker op nu, hvor bladene slipper træerne.

Lidt længere nede ad vejen i kælderniveau, ligger Loppeshoppens anden afdeling. Her findes møbler, dimser, glas, tallerkner og alskens gode sager. Der er også herretøj, hockeystave, gamle tekstiler og køkkengrej i mange afskygninger. I bogafdelingen kan man hurtigt blive opslugt, for her finder man alt fra relevant studielitteratur til skønlitterære klassikere til en femmer og ti bind Kirkegaard i gotisk skrift.

Genbrugslopper er fulde af fine historier, og der er stadig så meget levetid tilbage i det, vi finder brugt. En jagt på det helt særlige fund er et afbræk fra de konventionelle butikkers overflåd af valgmuligheder. En befriende øjenåbner som kan gøre dig mode-modig og en kærkommen hyldest til alle de modetrends, som alligevel vender tilbage til os før eller siden.

/Linnea

Hvor: Loppeshoppen, Søndre Fasanvej 2, 2000 Frederiksberg.

Hvornår: tirsdag til fredag: 10:00-17:00, lørdag: (hver anden) 10-14, mandag: lukket.
To gange om året er der halv pris på ALT i Loppeshoppen. KOM DER.

Hvorfor: Fordi der er guld at finde, og man sjældent går tomhændet derfra.

Portemonnæ: Alt efter stand og mærke men rimelige priser.

LÆS FLERE ARTIKLER AF LINNEA HÉR ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Studerer Humanistisk Teknologi på RUC. Nørder med bæredygtighed, strik, kunst og kultur. Har for nylig også kastet kærlighed på analog fotografi og broderi. Er muligvis en lidt ældre sjæl, fanget i en for ung krop.