Vester Vov Vov – en cafébiograf

Byen, jeg er opvokset i, har én biograf. Den er stor, og du bliver mødt af enormt meget bland-selv-slik, når du altså har kæmpet dig forbi samtlige aktuelle filmkarakterer lavet i pap. Jeg husker særligt den kære Woody fra Toy Story, og andre gange var det Harry Potter og hans venner. Om biografen er decideret hyggelig, ved jeg nu ikke. Men jeg elskede det, og min far og jeg gik ofte i denne biograf sammen. Da min adresse pludseligt flyttedes til hovedstaden, foldede et nyt kulturelt univers sig op for næsen af mig. Jeg fik et andet syn på, hvad det vil sige at være i biograf, for det er mere end blot en filmoplevelse. Jeg har sidenhen tilbragt mange aftener hos det store lærred i både Empire Bio, Palads, Grand Teatret, Dagmar, Park Bio og CinemaxX. Men én særlig biograf falder mig ind, når jeg grubler over udvalget i København. Navnet er noget så fantastisk som Vester Vov Vovopkaldt efter en klassisk, dansk stumfilm fra 1927. Jeg vil nu tage dig med en tur i Vesterbros cafébiograf, som alle bør kende.

 

Spil og øl

Jeg bliver mødt af et yndigt glasloft, en charmerende svalegang, rødt- og hvidternet gulv og et behageligt, dog ukendt musikvalg. Langarmede, grønne planter slænger sig ned fra svalegangen. Det ene hjørne er indrettet med sofaer og farverige brætspil – et hjemligt og hyggeligt spillehjørne. Resten af rummet lugter af fransk café, og en yndig lille bar er betjent af en venlig, lyshåret pige med grøn skjorte, pandehår og øl-forstand. Jeg får lov til at smage intet mindre end tre forskellige øl, da jeg ikke helt kan beslutte mig for, hvad der skal nydes under forestillingen. Min kæreste og jeg er stort set de eneste herinde denne søndag aften, og måske er det derfor, vi får en ekstraordinær betjening. Måske er det bare sådan, de er hos Vester Vov Vov.

Don’t go there!

…hvis du kræver popcorn og Coca Cola i papkrus, for deres snackudvalg er en anelse utraditionelt. Vester Vov Vov tror på kvalitet frem for kvantitet. I stedet for det sædvanlige bland-selv-slik kan du købe dig fattig i White Russians, caffe latter, fine chokolader, Hansens-is eller deres brede udvalg af øl, vin samt ikke-alkoholiske saftdrikke i smukke flasker. Efter at have smagt på øllene køber jeg mig en Hoegaarden fra det belgiske, og vi falder begge for nogle fine, gule metalæsker med lakridser i (mest på grund af æsken, tror jeg). Vi køber begge sådan en og betragter væggen med filmplakater til højre for baren. Vester Vov Vov byder på skæve og smalle film på mange sprog, og flere af plakaterne er helt nye for mit øje. Desuden er der ofte mulighed for at se nogle af de film, som er udgået i andre store biografer. Jeg tænker tilbage på den dag, jeg var her for første gang.

Da Vester Vov Vov kom ind i mit liv

Med en beliggenhed et stenkast fra Vesterbrogade, i en sidegade hertil og omringet af brosten, gemmer sig denne skjulte skat. En dag gik vi ind og købte billetter til den første og den bedste tilfældige film, købte en flaske rødvin og spillede spil i sofahjørnet indtil filmen gik i gang. Filmen var vildt god, og det var sjovt ingen forventninger at have.

Biografens beskedne sale, små lærreder, de enormt behagelige læn-tilbage-sæder og det faktum, at du må medbringe dit vinglas i salen, fuldender hele biografoplevelsen. Kom altså gerne i god tid, så du kan kombinere din filmoplevelse med café-hygge og afslappet atmosfære. Der er tilmed mulighed for at sidde udenfor i solen og nyde en kold øl inden. Det kan også anbefales at lave en drop-in og se en tilfældig film med et glas rødvin i hånden og en kær ved din side. Læn dig så godt tilbage og nyd en biograf, der kræser for sine gæster og skiller sig ud i mængden.

/Stine Astrup Saugmann

Hvor: Absalonsgade 5, 1658 København V.

Hvornår: Mandag til fredag kl. 13.30-22, lørdag og søndag kl. 11.30-22.

Mønt: Studierabat hvis du kommer inden kl. 18.