Siciliansk Is

ida-hoeeberg-madsen-siciliansk-is

SICILIANSK IS //Foto: Ida Høeberg Madsen

 

Du kender det godt; solen skinner og trangen til to kugler i vaffel melder sin ankomst. Ligeledes kender du følelsen, når trangen endelig overvinder fornuften om at pleje din bikinikrop, og i særdeleshed den velkendte følelse af skuffelsen over endnu engang at blive præsenteret for to kugler præfabrikeret Carte’Dor-is, en blød pap-vaffel og købe-flødeskum.

”An offer you can’t refuse”

Første gang, jeg opdagede Siciliansk Is, var da jeg som lige dele nytilflytter og skeptisker netop havde rykket teltpælene op og bevæget mig fra Nørrebros trygge rammer til Vesterbro. Jeg brugte lidt tid på at bestemme mig for, om dét der hipster-latte-drikkende kvarter var noget for mig, men jeg fandt hurtigt ud af, at Vesterbro nu ikke var helt så dum endda – særligt efter jeg forelskede mig i isbaren, Siciliansk Is, på Skydebanegade. Rygterne siger, at man på Sicilien spiser is morgen, middag og aften, og har man har smagt Siciliansk Is, forstår man godt hvorfor. Her serveres isen ikke i kugler (thank God) men i størrelser, og du får altid tre smagsvarianter, uanset om du bestiller en stor eller en lille. Det er gode nyheder for både min pengepung og min bikinikrop.

Jeg lader mine øjne vandre over den farverige montre med is og forsøger at beslutte mig. Deres mandel-is med specialimporteret mandler fra Sicilien, er som altid den første og sikre vinder. Mens jeg forsøger at bestemme mig for mine to øvrige smage, fristes jeg både af deres lakrids-is med lakrids fra Johan Bülow, kaffe-isen med kaffe fra et lille familieristeri i Palermo og den sicilianske klassiker, Zuppa Inglese med likør og hakket chokolade. Valget er svært, og udvalget er stort. Jeg tager dog ingen chancer, går med det sikre og bestiller ”en lille is med mandel, kaffe og lakrids, tak.”

Siden jeg lagde vejen forbi Siciliansk Is for første gang, er jeg i mellemtiden også flyttet: Jeg bor nu i Kbh K – nærmere bestemt Christianshavn  – men guess what; sommeren er reddet, og drømmen om en bikinikrop i itu, for Siciliansk Is findes også her!

/Emma Cox

Hvor: Skydebanegade 3, 1719 Kbh V. og Christianshavn Kanal 2, 1406 Kbh K.

Hvornår: Alle dage fra 12-21.

Mønt: Vælg mellem en lille, mellem eller stor is hhv. 25 kr., 33 kr. eller 40 kr.