Konditaget Lüders

vink_konditaget6_malenesimone

//Alle fotos: Malene S. Hansen

 

Har du besøgt konditaget Lüders? Taget i sig selv er grund nok til at dukke op i Nordhavnen, men samtidig er det også en rigtig god mulighed for at lære det nye kvarter at kende.

 

Vores nye kvarter udvikler sig med hastige skridt, samtidig med at København som by redefineres med høje etagebyggerier og storby-vibes. Det moderne kvarter i Nordhavnen med høje bygninger og bæredygtige strukturere har forvandlet den gamle industrihavn til en værdig konkurrent til Amager Strands såkaldte ”Lille Manhattan”.

 

I Århusgadekvarteret ligger P-hus Lüders. Da det har været for dyrt at anlægge parkeringskældre på de gamle moler, er P-hus Lüders blevet til. P-huse er normalt grimme og eksisterer i virkeligheden udelukkende af nød. JAJA Architects har dog formået at integrere P-huset i kvarteret, på en måde der lader de nye bygninger spille mod de gamle. Med bygningens røde farve kastes der shoutouts til Industrihavnens gamle røde pakhuse, og dette gør faktisk hele bygningen relevant netop der. Taget, der ligger i 24 meters højde, er et konditag, der kombinerer træning og leg. Kvarterets godt 1000 indbyggere har taget godt imod det nye p-hus. Der er både plads til de dovne og de vilde. Indtil videre lader det til, at det i højeste grad er kvarterets unger, der bruger faciliteterne. For eksempel har trappen indbygget stopur og fortæller dig hvor hurtigt du kan klare de syv etager. For dem der ikke har alt for travlt med at komme op, findes der gudskelov også en elevator op til den fantastiske udsigt ud over Øresund og København.

 

Hvor: P-hus Lüders på Helsinkigade, Helsinkigade 30, 2150 Nordhavn

Hvornår: Altid.

Hvorfor: Fordi muligheden for at dyrke motion i 24 meters højde er unik.

Mønt: Gratis.

luders-tag

Cand.mag i Dansk og Bylivsskribent med hang til bodegaer, glimmer, sankning og arkitektur. Er både for og imod gentrificering. I øvrigt spiser jeg kun grønt.