Frederiksberg Have

frederiksberg-have-foto-anna-t-huynh

FREDERIKSBERG HAVE //Foto: Anna T. Huynh

 

København er (heldigvis) fyldt med grønne parker og lignende, der bryder med storbyens asfalt og høje bygninger. Idylliske pletter på bykortet med ekstra frisk luft og plads til at lægge sig ned og nyde både solen og livet. Alle kan de noget særligt, men for mig står Frederiksberg Have som noget helt særligt.

Haven, som den i daglig tale kaldes, fungerer på flere måder som et åndehul. Den har beliggenhed centralt på Frederiksberg med flere ind- og udgange fra byens pulserende støj. En skøn oase, hvor farten er sat ned og humøret skruet op. Haven er på en og samme tid lys og åben, men samtidig mørk og kringlet. Til trods for, at jeg har haft Haven som en fast del af mine løbeture i snart et år, formår jeg stadig at fare vild derinde engang imellem. Særligt når jeg bevæger mig ind i Søndermarken, som fletter smukt sammen med Haven, når man krydser Roskildevej ved Københavns Zoo.

Her er både åbne græsområder med studerende, der læser og spiser jordbær. Børnefamilier, der stopper op ved elefanterne i håb om at få et sjældent glimt, og som om vinteren kælker på de brede bakker. De morgenfriske, der anvender de mange udendørs træningsfaciliteter. Kærestepar, der går søndagstur med en latte to go, som stopper op på badebroen foran springvandet for at dokumentere deres kærlighed. Kulturinteresserede, der kommer for historiens og ikke mindst Slottets skyld. Og så er der de, som jeg, der oplever Haven i løbesko med ca. 13 km/t., samler tankerne og  nyder stilheden.

 

Hvor: Frederiksberg

Hvornår: Hver dag, året rundt

Hvorfor: Fordi der er plads til tunge skridt og store tanker

Mønt: Kvit og frit