Duck and Cover

duck-and-cover-marie-ravn

DUCK AND COVER //Foto: Marie Ravn

 

November måned er lidt kalenderårets rådne banan. Vejret giver enhver cykeltur henover Langebro anledning til lidt forhadt fordybelse om min egen tilværelse. Fuck mit liv! Jeg har brug for en pause. Jeg har brug for at søge dækning. DUCK AND COVER!

Med fare for at lyde som en, der er lidt for forfalden til spiritussens lindrende og beroligende omfavnelse, så vil jeg anbefale Duck and Cover som et udmærket alternativ til dyre terapi sessions rundt omkring i Københavns fine herskabslejligheder. Hvis Don Draper holdte til i København, ville han uden tvivl komme her og hydrere sig med old fashioned. I aften er jeg her da også med en ven fra New York, og det understreger lidt temaet. Det er som om at Duck and Cover er en gammel ven med rigtig meget stil, som man ikke kan undgå at flirte lidt med. Lidt ligesom Manhattan, der i øvrigt også gladelig bliver langet over bardisken.

Denne bar skal du vide hvor ligger. Det er nemlig let at overse stedet på en slentretur ned af Dannebrogsgade, men det er vel også meningen hvis man skal bruge stedet til at søge dækning, fra alt det der tynger dig i hverdagen.

Det er som om der venter dig en varm hule efter indgangen. En hule der er skabt med Arne Jacobsensk 50’er nostalgi, bløde toner, og dybe samtaler rundt omkring i krogene. Samtalerne er forskellige. Nogle handler om fremtiden. Hvad skal der ske med mig og dig? Andre handler om at lære et nyt menneske at kende. Det er nemlig et oplagt sted at tage på date, da listen af cocktails er sammensat af karakterstærke drinks, der fortæller noget om dem der drikker dem. Atmosfæren er speakeasy, og det betyder i det her tilfælde, at du kan slappe helt af, og læne dig tilbage i de lave lædersofaer. Det er min yndlingsbar. Stemningen og stilen fascinerer mig hver gang jeg er der, og det er beroligende, for det bekræfter mig i at København kan tage sig af mig på nøjagtig den måde jeg har brug for.

Jeg tror, at det bedste ved Duck and cover er, at uanset hvordan man har det, og uanset hvor stresset man føler sig, kan man altid tage et smut ned af trappen i Dannebrogsgade 16, For derinde står tiden stille, og det er virkelig heldigt, at tiden har valgt at stoppe lige dér, hvor folk har det allerbedst. Den eneste bekymring jeg har her er hvilken drink der skal blive min næste.

Nicolai Scharff Sørensen

Hvor: Dannebrogsgade 16, Vesterbro

Hvornår: Tirsdag til onsdag 16.00 til 01.00 eller Torsdag til lørdag 16.00 til 02.00

Hvorfor: Fordi du har brug for det.

Mønt: Drinks 100 – 120 kr.

Cand.mag i Dansk og Bylivsskribent med hang til bodegaer, glimmer, sankning og arkitektur. Er både for og imod gentrificering. I øvrigt spiser jeg kun grønt.