VORES STEDER: DEN BLÅ HAL

”En mands skrald, er en anden mands guld”, lyder et gammelt ordsprog. En kliché? Ja, det er det måske, men ikke desto mindre er det virkeligheden i loppemekkaet Den Blå Hal på Amager, hvor forskellen på guld og skrald afhænger af øjnene, der ser, og du garanteret vil få meget mere med hjem, end du kom efter.

Den blå hal
//Foto: Alexander Hjort Jespersen. Den Blå Hal på Amager

VORES STEDER: I et kedeligt industrikvarter på Amager ligger der et magisk sted. En labyrint af korridorer, trange rum og smalle stier skabt af vakkelvorne stabler af møbler. Der lugter lidt lurvet. Som af gamle dage, forældet cigaretrøg og af mormor og mennesker, der prutter om prisen. At gå ind ad døren til dette mærkværdige sted er som at springe uforvarende ned i kaninhullet. Ned til en eventyrverden hvor tingene ikke helt er, som de ser ud.

Her findes flamingoer og sorte svaner, der egentlig er solbriller; blomster, der egentlig er lamper; paddehatte, der egentlig er sukkerskåle og bittesmå skattekister, der egentlig er cigaræsker. Her finder du et virvar af guldbelagte lysekroner, blomstret kitsch, forældet glamour, veloursofaer og borde fyldt med alverdens porcelæn, skæve kopper og skårede tekander; nok til at gøre selv den gale hattemagers teselskaber til skamme. Ja, selv noget, der minder om hattemagerens overdimensionerede, farverige og frynsede hatte, kan du finde her, selvom de i virkeligheden nok er lampeskærme. Man kan dog aldrig helt vide.

Går du gennem dørene til højre i den smalle korridor blandt klaverer og kukure, træder du tilbage i tiden. Tilbage til dengang fantasien var levende. Dette pulterkammer er præcis som den udklædningskasse, du drømte om som barn. Dengang en blomstret kjole forvandlede dig til prinsesse, og en fjerboa fik dig til at føle dig som en diva. Det var også dengang, du rodede igennem mors smykkeskrin og matchede øreklips i farvet plastic og prøvede 1.000 ringe på én gang. Dengang du pyntede dig med mors smukke stiletter, selvom de var alt for store, og pelsen som du nærmest forsvandt ind i. Og Burberry-jakken, som stadig holder den dag i dag. Her kigger du i det håndholdte sølvbelagte spejl og ser det smukke i en bredskygget hat, der er et derby værdigt, i en forloren uniformsjakke, der mangler en guldmanchet, og i et par solbriller med katteøjne. Desværre sker det til tider, at det smukke fra denne verden falmer, så snart det ser sollyset.

Tager du dørene til venstre ved urvæggen, føles det derimod som at spise en bid af den famøse kage og vokse sig unaturligt stor. Det smalle rum, der er så proppet med tingeltangel, malerier, møbler og ragelse, at du ikke kan tage et skridt, uden noget falder på gulvet, kan føles som en udfordring, men for den tålmodige giver det ofte gevinst at tage en runde.

I denne verden af kuriositeter og genbrugsskatte lever de mest finurlige karakterer. De smyger sig rundt i korridorer af farvet glas og møbelstakke. Som hjælpsomme guider, dukker de op ud af det blå og hjælper dig til at finde præcis det, du ikke vidste du ledte efter. Men husk på, at dette er en verden af krejleri, så ikke alle er til at stole på, på trods af brede smil og kattebløde, forførende stemmer.

Men har du charme og et glimt i øjet, så kan du komme hjem langt rigere, end da du kom. Og absolut også en god historie rigere. Ja, kræmmermarkedet Den Blå Hal er i sandhed et magisk sted. Sådan et sted, hvor du kan finde ALT, hvad du har brug for. Dog mest af alt det, som du ikke vidste, du manglede.

Hvor: Den Blå Hal, Ved Amagerbanen 9, 2300 Kbh S
Hvornår: Hver weekend fra 10 – 16
Hvorfor: Fordi det med garanti vil berige dit liv med ting, du ikke vidste du manglede
Mønt: En beskeden 10’er i entré, men altid en del mere på kitsch, end du regner med

LÆS FLERE ARTIKLER AF DITTE HÉR ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER