Cykelstien gennem Amager Fælled

// Foto: Anna T. Huynh

 

Nogle dage kræver en lille omvej på min cykeltur hjem fra arbejde. Jeg cykler præcis den samme rute hver evigt eneste dag. Det er blevet en forhastet rutine, der bare skal overstås. Men hvis tankerne er ekstra tunge, skuldrene ekstra spændte eller København er ekstra solrig, slår jeg et smut gennem et af mine yndlingssteder: Amager Fælled.

I stedet for at dreje til venstre efter cykelbroen på Bryggen, fortsætter jeg ned mod Artillerivej, hvor en lille cykelsti snor sig gennem Fælleden, og smider mig ud i en rundkørsel på Ørestads Boulevard.

 

Jeg smyger mig gennem den tunge trafik på Artillerivej og ind i åbningen i buskadset på den anden side af vejen. En stor tudse på et skilt byder velkommen med reprimanden ”GIV AGT! Tudser krydser stien”.
Som i et eventyr krydser jeg en lille bro af træ, og med ét forsvinder bilernes larm, og naturen åbner sig med al sin idyl. Fuglenes sang bliver tydelig, og i en indhegning går en flok heste og græsser. Lige her letter alle dagens bekymringer fra mine skuldrer.
Jeg sætter farten ned og bevæger mig roligt videre gennem naturen, der får lov til at gro vildt herude. I frygt for at fare vild på Fælledens enorme areal, holder jeg cyklen på asfalten, der bryder det grønne græs. Små grusstier løber længere ud på Fælleden og tager dig helt ud til Vestamager, hvor køer græsser på åbne vidder, og havtornen gror i fuld flor.

 

Koncerthusets klare blå facade begynder at changere mellem træernes grønne blade. Snart dukker metroen og Ørestadens futuristiske byggerier også op. Men inden stien ender, passerer jeg en kolonihaveforening, hvor en ældre mand roligt river gruset foran de pastelfarvede kolonihavehuse, mens vimpler i røde og hvide farver blafrer i vinden. Som idyllen topper her blandt vild natur og søde kolonihaver, slutter cykelstien gennem Fælleden, og jeg er igen tilbage på den genkendelige asfalt.

 

HVOR: Amager Fælled
HVORNÅR: Altid – men helst når solen skinner
HVORFOR: En smuttur gennem Fælleden efterlader dig altid i bedre humør
MØNT: Gratis