Café Stjernen

cafe-stjernen-nynne-thykier

CAFÈ STJERNEN //Foto: Nynne Thykier.

 

Vi sidder på Café Stjernen i Nansensgade, min kammerat og jeg. Det er egentlig ikke noget særligt værtshus, men vi er kommet her siden gymnasietiden. Stamstedet. Vi øser vores minder ned i ølglassets bundsavl, ud over jukeboksens fedtede touch screen og op på det indrammede fotografi af Stauning. De strømmer fra vores øjne til de gullige lamper, videre over de gullige vægge og smører det hele til, sådan at skyggerne bliver mere hjemlige, røgtågen mindre kvalmende og aftenen mere tålelig.

Dårligt vedligeholdte barberinger er blevet til fuldskæg, rødt og sort. Vi skal have vendt tv-serier, uddannelse og arbejde, før vi kan nå frem til manglen på piger i vores liv. Det snakkede vi også om dengang, men det gør mindre ondt nu. Nu er det anden gang, mindst. Afprøvet på forhånd, paraderne oppe. Ikke ligesom da vi mødtes tilfældigt på vej hjem fra byen til fods, og han gik og græd over langtidshjertesorg og jeg over lige at have prøvet at score min ekskæreste igen. Hun sendte mig høfligt på vej, hvorefter en prostitueret prøvede at stjæle min pung. Frustrationerne klemte sig den morgen modvilligt vej fra et sted under hjertet, ud på skovmandsskjorterne og ned på asfalten.

Nu skal jeg klemme øjnene sammen, når jeg skriver sms’er for at få ordene til at holde op med at danse. Vi skal snart videre, Stjernen har altid været et sted hvor man varmer op. Samtalen er drejet over på verdenshistorien, -situationen og dens fremtid. Han siger, at der kommer til at ske store omvæltninger i løbet af de næste 30 år, jeg mener, at systemet kommer til at opretholde sig selv. Vi aftaler at efterprøve det ved at mødes på dette sted, på dette tidspunkt, tredive år i fremtiden. Men hvordan overhovedet lave sådan en aftale? Kan hukommelse, notitser, mails og cloud storage forventes at holde i så lang tid uden at blive glemt, mistet eller brænde sammen på en server? Stjernen er der måske ikke engang længere. Det er svært at finde frem til, hvor meget der bliver blæst væk af vinden. “Jeg ville mejsle det med blæk i min hud!”, siger han. Den eneste løsning, en tatovering på kroppen:

31.08.2045
22:45:00 GMT +1
55° 40’ 54.8904’’ N
12° 33’ 48.4560’’ E

Vores sted.

/Matheus Tobias Peifer

Hvor: Café Stjernen, Nansensgade 30, 1366 København, Denmark

Hvornår: Åbent fra cirka 9:00 til 2:00

Mønt: Flaskeøl til cirka 22 kr., fad til 32 kr.