VORES STEDER: Café Intime

Nogle gange, når jeg bliver for træt af det polerede København, tager jeg et smut til Frederiksberg. For der ligger Cafe Intime. 

I baren sidder den obligatoriske drag queen, der efter alt at dømme må have en del år på bagen. Pailletkjolen gør et beundringsværdigt forsøg på at holde styr på de ekstra kilo, der er kommet til siden, kjolen blev syet. Det ses nu ikke rigtigt, da den elegante divas makeup er en endnu større og mere imponerende attraktion på Cafe Intime end kjolen er. Stedet er dog mere end en homobar med vidunderlige excentrikere. Ligesom en gade ikke nødvendigvis er en allé, er Intime heller ikke udelukkende en bar. Baren ligger ikke meget mere end et spytkast fra Rådhuset på Allégade på Frederiksberg . Det er et levende sted, der samler folk fra alle kroge og kanter.

 

Lyden af flygelet, der spiller indenfor, rækker helt ud på fortovet sammen med cigaretrøgen, der allerede er intensiv foran indgangen. Jeg skynder mig som altid ind gennem den lille forgang og ind bag forhænget, hvor 1920’ernes København gemmer sig. Det er med at skynde sig, hvis man skal nå at finde en plads et sted under cigaretskyerne. Her,langt væk fra alt hvad der er nyt og moderne, kan jeg glemme bekymringer om studie, job og hverdagens stress med en fadøl, mens musikken spiller.

Den eneste indikation på, at man ikke befinder dig i 1920’erne, er barpriserne der i hvert fald ikke har stået stille. Det er nu helt okay, for det er det hele værd, når jeg så sætter mig ned og tænder min smøg, imens den ene sang efter den anden bliver sunget oppe ved flygelet. Tit og ofte ender vi alle ud i fællessang, og jeg tror, at det hovedsagligt er de øjeblikke, jeg kommer for at opleve.

Folk der kommer på Intime, er som et cast til Matador, hvor nærmest alle typer er repræsenteret. Der er fine folk med hatten lidt på skrå, og så er der de mere uslebne typer ved siden af sangentusiasterne. De finkulturelle og lommefilosofiske samtaler foregår med dæmpede stemmer for ikke at overdøve musikken. Der er bøsser, lesbiske, transvestitter og heteroseksuelle. Der er plads til alle. Vi er her på grund af musikken og stemningen.

 

Jeg tror, at det bedste ved Cafe Intime er, at uanset hvordan man har det, og uanset hvor stresset man føler sig, kan man altid tage ind bag det tunge forhæng. For derinde står tiden stille, og det er virkelig heldigt, at tiden har valgt at stoppe lige dér, hvor folk har det allerbedst.

 

 

Hvad: Cafe Intime (Excentrisk bar).

Hvor: Allégade 25, Frederiksberg.

Hvornår: Hver dag fra kl. 16.00 til 02.00.

Portemonnæ: Gratis entré. Stor Fadøl: 50 kr.

 

//Foto: Karin Skaarup

Cand.mag i Dansk og Bylivsskribent med hang til bodegaer, glimmer, sankning og arkitektur. Er både for og imod gentrificering. I øvrigt spiser jeg kun grønt.