Annes Gademad

annes-gademad-andrea-sigaard

ANNES GADEMAD //Foto: Andrea Sigaard

 

Da jeg flyttede hjemmefra, gik det langsomt op for mig, at køleskabet ikke fyldes op automatisk, kartoflerne skræller og koger ikke sig selv, og der lugter ikke af hjemmebag om søndagen.

I en i forvejen presset hverdag, hvor mange dagligdags gøremål skal klares, er det ikke madlavning, der står øverst på min to-do-liste – desværre. I stedet bliver det ofte til nemme og halvkedelige løsninger med en grå leverpostejsmad, dog piftet op med lidt agurk, hvis jeg er så heldig at have sådan én liggende i køleskabet.

Vesterbro er Københavns takeaway-mekka. Bydelen flyder i et hav af madtilbud fra det thailandske, vietnamesiske og det klassiske danske køkken. På Enghavevej ligger Annes Gademad, som blander alverdens køkkener – også det danske – i velsmagende og lækre retter. Menuen har blandt andet stået på pulled pork-burger om søndagen, der velplejer eventuelle tømmermænd fra weekendens udskejelser. Lækker tilberedt Boeuf Bourguignon, ossobuco, lasagne, unghanebryst og oksetyndsteg er bare få af de mange herligheder, der hver dag langes over disken hos Annes Gademad. På deres facebookside kan man følge med i hvilken ret, der serveres, og enkelte af klassikerne går igen.

Ud over dagens ret kan man købe dagens tapas og en nudelret. Og når der er en anledning (eller undskyldning) til at få lidt dessert, er deres tiramisu i særdeleshed et køb værd.

Annes Gademad vandt Politikens iByen-pris i 2011 for årets bedste takeaway-sted, og når man selv har prøvet det, er det ikke svært at forstå hvorfor.
Man mødes altid af en venlig og hurtig betjening, og der er mulighed for at sidde og nyde maden i det hyggelige lille lokale på Enghavevej. Annes Gademad er nemt, i den gode ende af prisskalaen og bedst af alt EKSTREMT lækkert.

Jeg har lovet mig selv, at jeg på et tidspunkt bliver så voksen, at min mad hovedsageligt skal laves inden for hjemmets fire vægge. Indtil da er det nu meget rart at have et sted som Annes Gademad, hvor maden smager næsten ligeså godt som min mors.

Eneste minus ved Annes Gademad: Det er stærkt vanedannende.

Uhm, og velbekomme fra VINK!

/Louise Ørum

Hvor: Annes Gademad, Enghavevej 3, 1674 København V.

Hvornår: Åbent alle ugens dage fra kl. 16-20.30. Man kan desuden bestille mad i åbningstiden på tlf. 33 23 24 25.

Hvorfor: Et usandsynligt godt og yderst velsmagende måltid mad lavet med lækre kvalitetsråvarer. På deres facebookside kan man hver dag følge med i, hvilken ret køkkenet serverer.

Mønt: Prisen for dagens ret er 65 kr. Derudover er der dagens tapas til ligeledes 65 kr. De velsmagende desserter koster 20 kroner.