WEEKENDGUIDEN – FESTIVALEDITION

I denne weekend starter festivalsæsonen for alvor op i København. Lad os hive dig med på en genopdagelse af byen gennem arkitektur, kunst og mad, mens du lærer at lave træskeer, ser byen fra nye vinkler og bliver oplyst om flygtningedebatten.

 

TORSDAG 27. APRIL

Drømme i København. Instruktør: Max Kestner // Foto: Dansk Film Institut

 

 

DRØMME I KØBENHAVN @ CINEMATEKET 

Torsdag kl.  16:45-18:05 Mønt: 85 kr.

Start din weekend blødt ud, når Copenhagen Architecture Festival byder ind til festivalens første dag med et poetisk portræt af den by, der på én gang er vores alles og helt vores egen. Se den Bodil-vindende dokumentar Drømme i København, som skildrer de menneskelige dramaer, der udspiller sig mellem byens mursten.

Efter fremvisningen vil der være mulighed for at tale med instruktøren. Se traileren her

Copenhagen Architecture Festival løber fra 27. april-7. maj.

 

FREDAG 28. APRIL

 

 

TONIGHT IS ART @ OVERGADEN. INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST 

Fredag 17:00-23:55 Mønt: Gratis.

Copenhagen Art Festival inviterer fredag aften til en rundtur i fem kunsthaller. Aftenen starter i Overgaden. Institut for Samtidskunst med teaterstykket Den sejrende Ikaros og byder derudover på cocktails fra Nohrlund hos Kunstforeningen GL Strand, performance i den nyrestaurerede Nikolaj Kunsthal, VJ’ing hos Kunsthal Charlottenborg og afterparty hos Den Frie.

// Foto: 48TIMER Festival

 

TAG ORDET PÅ TAGET @ TAGTERASSEN PÅ FRITIDSHJEMMET UNIVERSET

Fredag 17:30-20:00 Mønt: Gratis.

Slip alle dine vinterbekymringer fri og gør plads til forårets lethed, når 100 sorte heliumballoner sendes til himmels fra taget af Fritidshjemmet Universet. Hvis du har modet, kan du selv tage mikrofonen og fortælle, hvad det er, du giver slip på fra den tunge, kolde vinter.

Begivenheden afholdes som en del af 48TIMER Festival, som for sjette gang fremviser Nørrebros skæve og usædvanlige sider. Der er over 90 events spredt ud over festivalen og størstedelen er gratis. Festivalen løber fra 28.-30. april og hele programmet kan ses her 

 

LØRDAG 29. APRIL

 

 

”MAN SKAL YDE FØR MAN KAN NYDE” @ ISVÆRKET

Lørdag 10:00-16:00 Mønt: 100 kr. NB! Kun plads til 15 personer.

Jeg vidste ikke, at jeg havde en drøm om at spise tre kugler is med en ske, jeg selv havde lavet ud af træ fra Assistens Kirkegård, men nogle gange ved man først, hvad man har behov for, når tilbuddet kommer. Hvis idéen også tiltaler dig, så kom med, når møbeldesigner og craftsman Clinton Stewart viser, hvordan man snitter en træske. Træet stammer fra nedfaldne træer på Assistens Kirkegård, og isen stammer fra Isværket og er inkluderet i prisen.

Tilmelding via mail@studioclintonstewart.com

Begivenheden afholdes som en del af 48TIMER Festival.

// Foto: 48TIMER Festival

 

2200 SYRIEN WALK: REFUGEE VOICES TOUR @ MELLEMRUMMET 

Lørdag 11:00-14:00 Mønt: Gratis.

Refugee Voices Tour Copenhagen lader dig opleve Nørrebro fra en helt ny vinkel, når de bruger bydelen som fysisk udgangspunkt for at fortælle om deres oplevelser som flygtninge på Nørrebro og i Danmark. Få rørt benene, se bydelen på en ny måde og bliv inviteret ind i en ny sfære af flygtningedebatten.

Begivenheden er en del af 48TIMER Festival.

 

SØNDAG 30. APRIL

Kirsebærtræerne på Bisbebjerg Kirkegård.

 

COPENHAGEN SAKURA FESTIVAL 2017 @ LANGELINIE

Søndag 29.-30. april Mønt: Gratis.

Du har set billederne af kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård på Instagram, og nu er træerne på Langelinie endelig klar til at slutte sig til festen. Det fejres med Copenhagen Sakura Festival henover weekenden. Hvis du ikke er helt ovre de meget smukke, men meget hypede træer, så afslut din weekend med en gåtur langs kajen og nyd at være lidt mainstream i en time eller to.

 

// Foto: 2200 Fortællinger

 

 

VINK X 2200 FORTÆLLINGER: ”NØRREBRORUM” // 48TIMER FESTIVAL @ ANNA KIRKE

Søndag 13:00-17:00 Mønt: Gratis.

Nogle gange er skamløs selvpromovering i orden, og det gælder især, når det omhandler de fantastisk dygtige mennesker, der arbejder for VINK. På søndag får du lov til at komme ind bag kulisserne af den poetiske kunstbog, som VINK og 2200 FORTÆLLINGER udgiver i samarbejde til september. Eftermiddagen byder på intim lydvandring gennem de lokales Nørrebro, lige der hvor bogens historier foregår, samt et sneak-peak på fotografierne af de 22 Nørrebroborgere fra bogen.

Lydvandringen finder sted fra 15:00-17:00. Begivenheden afholdes som en del af 48TIMER Festival.

 

//Forsidefoto: Anna T. Huynh

 

For ubeslutsomt og selvbevidst et menneske til at skrive copy om mig selv.