Ugens Udvalgte: Why so serious?

I anledningen af efterårsferien har jeg lagt bøger om sprog, kompendier om køn, tanker om fremtidens kandidatvalg  og meninger om… jah, alt det, jeg nu har en mening om, godt op på hylden.

 

I stedet vil jeg hylde humøret og alt det, man skal gøre, slet og ret fordi man kan. Hvornår har du måske sidst danset stopdans i byen, landet i banderne på bowlingbanen, svedt igennem i en sauna, spillet gameboy hos frisøren eller set Anders And på speed? Kan du heller ikke huske hvornår, så find i det mindste ud af hvor i denne Ugens Udvalgte. Ikke fordi det er smart, klogt eller kulturelt. Men fordi det er sjovt! Simpelthen.   

 

 

ARKADEFRISØR. Ruben og Bobby er stedet for spilnørder og frisørkunder. Bare det er med retro som fortegn. // Grafik: Mads German Andersen

 

 

Ruben og Bobby. Frisør, retrospil og legetøj

Frisørsalon, arkadespil og en potent samling af legetøjsfigurer er det bærende koncept hos Ruben og Bobby, som ligger i hipsterhotspottet på Nørrebro. Væk er de sæsongamle ugeblade, nylonfarveprøver og andet fast saloninteriør. I stedet er salonen fyldt op med ejerens egne passioner indenfor årtigamle arkadespil og en mildest talt overdådig samling af legetøjsfigurer. Her kan du spille Tekken3 på spillemaskinen i ventetiden eller på  gameboy, mens du sidder i frisørsædet. Hop forbi salonens gakkede, legende og københavnerhippe retrounivers og få en klipning eller en på opleveren. Du kan læse mere inde på deres Facebookside.

 

Hvad: Ruben og Bobby – Frisør, retro spil og legetøjsbutik.

Hvor:  Bjelkes Allé 7A, kælderen tv, 2200 København N.

Hvornår: Hold dig ajour inde på Ruben og Bobbys hjemmeside omkring åbningstider.

Portemonnæ: Herreklip 350 kroner og dameklip 450 kroner.

 

 

Donald Duck on Speed i Husets Biograf

Selvom min tid med Disneys tegnefilm ligger snart halvandet årti tilbage, husker jeg tydeligt, hvordan verdens mest fandenivoldske og uregerlige and gjorde min fredag lytterfuld. Uge efter uge. Huset KBH dedikerer onsdag aften til tegnefilmsfiguren, der blev kendt for sit temperament og forbudt i Finland på grund af sin uanstændige gump. Biografen viser gamle 16 og 35 millimeter film, så det er skatte fra fordums tid, der rapper denne aften. 

 

Hvad: Visning af Donald Duck on speed.

Hvor: Husets Biograf, Rådhusstræde 13, 1466 København K.

Hvornår: Onsdag d. 15. oktober kl. 19.30. Dørene åbner en time før.  

Portemonnæ:  Billetterne koster 50 kroner.

 

 

Saunatid og Flad 50´er onsdag i Kayak Bar

Jeg kan så godt lide Kayak Bar på grund af det legende og uformelle koncept. Her har alle events et glimt i øjet. På onsdag holder Kayak Bar ”Flad 50´er onsdag”, hvor du som studerende med hang til billig mad og drikke får økonomiske kys på dit hyggebudget. Disse onsdage byder på alt fra musik, quiz og film og skifter lidt fra uge til uge. En ting kan du dog være ganske sikker på: den varme sauna, som ligger helt ned til kanalen, er helt sikkert fyldt med latter og svedige røverhistorier fra dine saunasidemænd.  

 

Hvad: Flad 50´er onsdag og saunahygge i Kayak Bar.

Hvor: Børskaj 12, 1221 København.

Hvornår: Onsdag d. 15. oktober fra 20.00-23.30.

Portemonnæ: En flad 50´er som udgangspunkt. Men du ender jo nok også i baren…

 

 

VOKSENLEGESTUE. Der skal spilles, danses og quizzes, når du og dine venner laver legeaftaler i TIGER SpilBar. // Foto: LP-Cover Betty Staples 

 

TIGER SpilBar

Butikskæden TIGER er i sit koncept og tilfældighed ret sjov i sig selv. Foruden uundværlige indkøbsmuligheder af hotdoghatte og ALT indenfor mustache- merchandise kan du også lege i TIGERS legestue, nærmere kendt som TIGER SpilBar. Cafeen, som åbnede i april dette år, er fyldt med musik, spil og leg for legens skyld. Et fritidshjem for voksne, hvor stopdansturneringen, bordtennisbordet og bunker af spil venter på dig og dine udfordrere. Fredag kan du eksempelvis blære dig med din viden indenfor blandt andet øl, filmtrailere på tysk og albumcovers, når SpilBar afholder sin første officielle quizaften. Go quizzing!

 

Hvad: Tiger SpilBar. Et fritidshjem for voksne.

Hvor: Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 København K.

Hvornår: Quizmaster sætter i gang  20.30 på fredag, men kom i god tid, så I får tid til at lave det rigtige holdnavn. Det er en præmie til vinderen!

Portemonnæ: I bedste TIGERstil koster det ikke alverden, en øl koster en 20er, og der er økokaffe til en 10er.

 

 

Cool off… Have fun… Go bowling!

Umiddelbart virker den klassiske kombination af bowlingsko og loungestemning som en uforenelig blanding, der bare aldrig bliver drønsmart. Og heldigvis for det! For det er netop grunden til, at man ikke kan andet end holde af de tofarvede sko, de flade fadøl og den drønende popmusik. Sammen skaber de rammen for en aften, der er så tilpas uhøjtidelig, at man kun kan grine undervejs og efterfølgende.  

 

Hvad: Den ædle sport bowling.

Hvor:  I det lokale bowlingcenter. Eksempelvis DGI- Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V.

Hvornår: Bliv meget klogere på tiderne på DGI-Byens hjemmeside.

Portemonnæ: En bane koster 260 kroner for en time.