Ugens udvalgte: Gris, gratis film og høstfest i din retning.

Den her uge bliver en god uge! Uden at blive for Ole Henriksensk, så er der faktisk gode grunde til at holde af denne eksakte uge i september. Jeg giver dig fire af dem, vælg mellem aftensmad, film, popup-restaurant, høstfest med 2499 andre – eller snup alle fire, det gør jeg.

 

Tirsdagsgriseri på Vinhanen

 

 

GRISERI når det er bedst, får du på Vinhanen. Blandet med sæsonens bedste råvarer får du hver tirsdag en hjemmelavet portion aftensmad til en fast pris á 80 kroner.//Foto: Vinhanen.

 

Aftensmåltiderne i hverdagen ender ret hurtigt foran fjernsynet hjemme hos mig. Som et opgør mod Netflix-middage, jeg vel at mærke selv har skabt, er jeg begyndt at tilbringe mine tirsdage ude af huset, nærmere bestemt på Vinhanen. Den lille vinbar i Baggesensgade laver nemlig aftensmad hver tirsdag til bare 80 kroner; men kun om tirsdagen (alle andre dage tilbyder Vinhanen dog ganske udmærkede charcuteriplatter). Stemningen er brandhyggelig, og et glas tirsdagsvin får jeg til 35 kroner. Menuen sammensættes af sæsonens råvarer – en af mine favoritter er øko-grisen med sortkål og kantareller. Og øko-culotten med glaserede løg. Med andre ord; det er svært at vælge. Hold øje med Vinhanens Facebook-side hver tirsdag, når de annoncerer aftenens menu.

 

Hvad: Aftensmad for 80 kroner.

Hvor: Vinhanen, Baggesensgade 13, 2200 København N.

Hvornår: Hver tirsdag fra 18.00 til der ikke er mere mad.

Portemonnæ: Tirsdagsmad koster altid 80 kroner. Et glas fremragende vin får du fra 35 kroner.

 

 

Inside Out: The People’s Art Project

 

 

Med prisen på biografbilletter i dagens Danmark griber jeg enhver chance for at fange en gratis filmforevisning. Derfor er jeg naturligvis også at finde på Bremen Teater på torsdag, når de viser street art dokumentaren ’Inside Out: The People’s Art Project’, helt gratis. Gadekunster-aktivisten (det kan man rent faktisk godt være i dag) JR formår at involvere over 200.000 mennesker i projektet Inside Out. Tanken er at få mennesker fra alle verdenshjørner printet i kæmpe formater på plakater verden over. Hvorfor? Det kan du finde ud af på torsdag kl. 20.00, når JR og hans street art crew forsøger at forandre verden i en øjenåbnende, og gratis, dokumentar.

 

Bremen Teater har med dette event i øvrigt slået sig sammen med Os Imellem, der står bag en håndfuld andre sprøde og underholdende arrangementer, der sætter gang i samfundsdebatten. Se mere til Os Imellem her.

 

Hvad: Dokumentarisk oplevelse om street art i verdensklasse.

Hvor: Bremen Teater, Nyropsgade 39, 1602 København V

Hvornår: Torsdag 18. september kl. 20.00 – dørene til Bremen er åbne fra 19.00.

Portemonnæ: Gratis, men billetter skal du huske at bestille her.

 

 

Atelier September x The Apartment

 

 

ATELIER SEPTEMBER har over 7000 followers på Instagram. Måske fordi deres billeder altid er ekstremt appetitvækkende.//Foto: Atelier September, Instagram.

 

Caféen Atelier September i Gothersgade er gået de færreste Instagram-feeds forbi i løbet af 2014. Den største hype finder du uden tvivl omkring deres avocadomadder; inklusive hos undertegnede i en tidligere Ugens Udvalgte, men resten af spisekortet har altså meget mere at byde på. Og der er kommet en ny god grund til at teste Atelier Septembers kokkekunster, når de frem til 31. oktober holder hjemmerestaurant i showroomet The Apartment på Christianshavn. Restauranten popper ud hver fredag og lørdag aften, og det er Atelier Septembers inhouse-kok Frederik Bille Brahe, der står bag gryderne.

 

Hvad: Atelier September leger popup-restaurant i en lejlighed på Christianshavn.

Hvor: The Apartment – Overgaden Neden Vandet 33 2, 1414 København K

Hvornår: Hver torsdag og fredag aften fra 18.00 til 23.00 frem til 31. oktober.

Portemonnæ: Ingen priser er offentliggjort.

 

 

Fejr Københavns Høstfest med 2499 andre

 

FÆLLESPISNING  med nye mennesker er noget af det bedste, jeg ved. Der bliver uden tvivl plads til at mingle, når Høstfesten dækker et langbord til 2500 mennesker på lørdag. //Foto: Københavns Høstfest.

 

Gik du glip af Copenhagen Cookings fællesspisninger? Så ta’ med til høstfest!

Sharing Copenhagen og Byhøst står bag Københavns Høstfest, der i år byder på fællesmiddag for en halvtredser på Sønder Boulevard. Nogle af de sejeste københavner-kokke vi kender, disker mad op – vælg mellem ni forskellige retter fra blandt andre Rødder, PONY og Rub & Stub. Husk din egen tallerken og service – Københavns Høstfest står for et 800 meter langt spisebord og mad.

 

Hvad: Københavns Høstfest inviterer til fællesspisning.

Hvor: Sønder Boulevard Plænen, 1720 København V.

Hvornår: Lørdag 20. september fra 17.00 til 21.00.

Portemonnæ: En ret koster en 50’er; læs om de forskellige spiser her, og bestil din ret allerede nu.

 

//Forsidefoto: Azeem Azeez.