Ugens Udvalgte: Film – ude, inde, allevegne!

Det må vel betegnes som danskernes favorittidsfordrivelse. Filmhygge. Om sommeren kan vi stadig ikke afholde os fra at nyde, hvad flimmerkassen byder os. Der popper flere og flere udendørs filmtilbud frem, såsom sidste uges Gys i Kgs. Have eller Zulu Sommerbio, der kommer senere i august. Også i denne uge vil det være muligt at se film med solnedgangen i ryggen. Først på ugen er der dog varslet om regn, regn, regn, så der rykker vi indenfor. Hvorhen og hvorfor kan du læse her.

ÆGTE GANGSTER: Stratos er den nyligt løsladte bagersvend og lejemorder. //Foto: Øst for Paradis

 

Gangsterfilm i niche-biograf

Jeg har tre apps, der forudsiger vejret, og de lover alle tre kraftigt regnskyl. Jeg vil derfor foreslå, at du hopper i regntøjet og drager mod Absalonsgade på Vesterbro. Der finder du den indtagende lille biograf, Vester Vov Vov fuld af Paris-inspireret interieur. Den har ligget på adressen siden 1975, og det er en af Danmarks ældste art-biografer. Her består udvalget mest af kunstfilm og dokumentarer fra Europa.

 

Vester Vov Vov har lige fået en græsk/tysk gangsterfilm på plakaten. Stratos er navnet på filmen og navnet på den pletskydende hovedperson, der giver en gennemført performance med sit hardcore stoneface i omgivelsernes dystre udseende. Er du til action og gangsterattitude, så kan du opleve den ægte vare i Vester Vov Vov. Personligt synes jeg, det er perfekt til en regnfuld mandag.

 

Hvor: Vester Vov Vov, Absalonsgade 5, 1658 København V

Hvornår: Den afspilles tre gange dagligt til og med 6. august.

Portemonnæ: 85 kr.

 

RENSKÅRET ACTION: Sin City Film plakat //Foto: Imdb.com

 

Bakkens bestem-selv film

Bakken (i Klampenborg) er kommet med et herligt koncept. Hver torsdag i august viser BakkenBio en film på Friluftsscenen. Dog ved gæsterne ikke, hvilken film de skal se. Konceptet er, at Bakken har afsløret fire genrer: action, girl power, komedie og gys. Ugen op til den respektive genre skal vises, vil Bakken løfte sløret for tre udvalgte filmtitler. Nu er det så folkets vilje, der afgør hvilken film, vi skal se. Inde på kino.dk vil der kører afstemninger hver uge, for at finde frem til den film, som flest vil se.

 

På torsdag står den på action. Og de tre film, du kan vælge mellem er: Need for Speed, Fast and the Furious 6 eller Sin City. Eftersom jeg er en evigt hungrende Rodriguez-fan, så har jeg stemt på Sin City, især fordi det er en perfekt opvarmning til Sin City: A Dame to Kill For, der har biografpremiere i slutningen af august. Men gå ind og giv din stemme.

 

Jeg må dog tilføje, at det er en dejlig mulighed for at komme udenfor byen – til trods for at det kun er 10 minutter nord for København. Og adgangen til Bakken er gratis, filmen er gratis, men hvis du er legelysten og vil prøve forlystelser, så kan du købe et BakkenBio Turbånd online til halv pris, altså 125kr. Go have fun!

 

Hvor: Dyrehavsbakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg

Hvornår: Hver torsdag i august kl. 22.15

Portemonnæ: Gratis – om man vil.

 

GAMMEL KLASSIKER: Grace Kelly og Alfred Hitchcock under indspilningen af filmen, Dial M for Murder. //Foto: imdb.com

 

Find guld på Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes filmtilbud. Det er en gratis streamingservice. Alt du skal gøre er, at få fat i et login fra dit lokale bibliotek, og så er du klar til at udforske filmstribens brede filmudvalg.

 

Her findes både gamle og nye film, klassikere og ukendte. Ligesom Vester Vov Vov prioriterer Filmstriben mindre film frem for de såkaldte Blockbustere. Det er dog et fantastisk middel til at udvide sin filmiske horisont. Du kan for eksempel lave et Hitchcock-marathon, for at finde ud af, ”what all the fuzz is about”.

 

Hvor: Internettet

Hvornår: Alle dage

Portemonnæ: Gratis

 

ORIGINAL ROCK ’N’ ROLL: Elvis og Las Vegas – what more do you need? //Foto: Huset-kbh.dk

 

Gamle film i Husets gård

Der er snart ikke en park, en græsplæne eller en baggård, der ikke er i brug til sommerens hyggelige tiltag. Om det så er koncerter, fællesspisning eller filmvisning. Huset KBH har åbnet deres gårdområde til at vise gamle, skæve 16mm-film. Det sker hver dag fra 1. – 8. august. Programmet byder på både action, gys og god musik – men ikke mindst gode grin over den gammeldags måde at lave film på, hvor replikkerne er godt indstuderede og unaturlige, hvor skurken gennemskues med det samme, og plottet er meningsløst. Helt igennem fantastisk filmhygge.

 

Så køb en øl  i baren og sæt dig godt til rette i Husets gård. Og skulle regnen fortsætte, så rykker skærmen indendørs. Og til alle Elvis-fans kan jeg fortælle, at der vises Viva Las Vegas på onsdag.

 

Hvor: Huset KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København K

Hvornår: 1.-8. august. Der åbnes 20.30, film afspilles 21.30.

Portemonnæ: Gratis

Kulturentusiasten, der elsker at formidle, dele og skabe kultur i København. Daglig leder på VINK er min primære funktion, men ideudvikling, research og skriblerier lurer altid i skuffen.