Northside er skudt i gang

Festivalen varmer stille og roligt op til start. Dørene er egentlig åbnet, men græsplænen ude foran indgangen er fyldt med mennesker, der drikker øl, spiller spil og nyder solen.

Tre drenge fra arkitektskolen i Århus står og pudser et stort NORTHSIDE – skilt af træ. De sidste to uger har de prioriteret det store skilt i stedet for skolen, men resultatet er de helt tilfredse med.

Det er som om festivalen ikke helt er igang. Der er overskyet og folk går som i en tåge.

 

ARKITEKTTRÆ. Det store træskilt lavet af tre arkitektstuderende byder festivalgæsterne velkommen //Foto: Nynne Thykier

 

På græsset sidder en gruppe af 6 mennesker. De har valgt at slå sig ned uden for pladsen på et tæppe med en masse øl fra grænsen og “rådne fisk”.

“Vi sidder på græsset for at starte festivalen i vores eget tempo. Herfra kan vi se, hvor lang køen er, og vurdere hvornår vi skal gå derop” siger Christine Svensson på 24. Hun læser civilingenør i industrielt design på Aalborg universitet, men er oprindeligt fra København. Christine har boet i Aalborg i nogle år og er til Northside med sin kæreste, Henrik Juul, og fem venner hun har mødt igennem studiet. “Det er lidt en tradition at sidde ude foran inden festivalen begynder. Det er hyggeligt at mødes og lade op sammen”.

 

Trine, Niels, Henrik, Andrea, Louise og Christine har slået sig ned ude foran festivalpladsen, for at lade op til festivalen i eget tempo //Foto: Nynne Thykier

 

Der er også tænkt over tingene i forhold til festivalen. “Det kan nogengange være lidt besværligt, at der ikke er teltpladser” siger Louise Christensen, 25, “så skal man kende nogen i området, når man skal finde et sted at sove”. “Men på den anden side er det også virkelig lækkert, at man kan få en ordentlig nats søvn, og stå op om morgenen til et bad” tilføjer Andrea Blach, 24. Gruppen har en bil i nærheden af pladsen fyldt med varmt tøj, øl og shots. Så kan de gå ud til bilen når de mangler noget, evt smutte ud til en lunken gratis øl i stedet for de lidt dyrere priser på festivalen.

“Bilen har været god før. Sidste år da der kom skybrud var vi otte mennesker, der holdt fest i bilen. På den måde er Northside ikke det samme som fx Roskilde. Når det regner er det ikke så forfærdeligt, da man ikke skal bo på pladsen” siger Trine Thylkjær Asp, 24.

 

Christine ved ikke hvor længe de bliver siddende udenfor, “Vi går nok ind omkring kl 14, men det afhænger af køen og lysten, vi tager det hele som det kommer. Men vi vil gerne se Donkey Roadshow her kl. 14.45”.

 

Der bliver drukket “rådne fisk” i solen //Foto: Nynne Thykier

 

Gruppen glæder sig alle til en masse lækker mad og god musik. De har besluttet sig for at tage festivalen som den kommer, men har dog alle et eller flere bands, de skal se. Christine glæder sig mest til White Lies, Andrea til The National, Louise til Oh Land, Trine og kæresten Niels glæder sig mest til Turboweekend, mens Henrik ikke kan vælge mellem Pixies, Arcade fire og Reptile Youth.

 

Nu kommer der shots på bordet og et drukspil, hvor de hver især skiftes til at gætte dyr, bliver sat i gang. Omkring hovedindgangen er der kommet flere mennesker til, og køen begynder så småt at tiltage.

Tiden foran hovedindgangen bruges på øl og drukspil //Foto: Nynne Thykier

 

Northside er i gang. Kl er 14. og folk strømmer til Rød Scene for at opleve australske RY X. Kun med sin guitar og sin lyse falset, optræder han som en af tidens stærkeste upcoming acts.