Barstolen på Dupong

Oh, du kære, igen er vi forenet. Min numse på dit halvhårde sæde, mine bens vægt hvilende på den fodskammelagtige metalstang mellem dine stoleben. Som altid er min torso gyngende til diskopop, og mine arme hvilende på din genbo, bardisken. Perfekt placeret midt i din altomfavnende aura har jeg ofte siddet solo – for det er jo ingen sag at tage alene på bar, når jeg sidder på dig, har min bedste veninde som bartender, en gratis øl, en skribleri-klar notesbog og i øvrigt en kæmpe skare af glade bordtennisspillere. Så længe jeg har dig, du skønne stol, placeret, hvor vi har det bedst, er jeg aldrig alene.

 

//FOTO: Katinka Hurvig Møller//

 

Her på Dupong, her, hvor vi hører hjemme. Bardiskens yderste kant, lige dér, hvor min partner in crime (herefter: Cecilie) går ind og ud ad baren og henter tomme ølflasker. På den evigt halvfedtede bardisk, hvor mine notesbøger er blevet fulde af Dupongs snalrede stemning og fyldt med gæsternes dårlige idéer og fuldecitater:

 

“Cocktails? No no no no no. It’s wednesday! Cocktail days are tuesday, thursday and Saturday.”

– 29/11/17.

 

Cecilie cruiser rundt omkring den amfi-agtige podieopbygning og tørrer spildte drinks op med rutineret ynde. Hun er altid på Duppen og farer elegant hen til bordtennisbordet og sætter nettet fast igen, når endnu en fuld amerikansk udvekslingsstudent har væltet det i et for hurtigt løb rundt om bordet. En sponsoreret Tuborg er stabilt svindende foran mig med det altid afpillede mærkat.

 

”At mumle ”ja, det har jeg sgu” til min øl og dens ”Du har fortjent en grøn tuborg”-mærkat.” – 24/8/17.

 

Betyder afpillede mærkater ikke noget med, at man er seksuelt frustreret? Meget flirten er i hvert fald foregået fra Griffenfeldsgade, fra Dupong, fra denne placering, fra dig, du kære barstol. Flotte mænd ser du ikke for få af fra dit spot.
Din onde næsten-tvilling er godt en meter fra mig, som den altid er, stående på sine fire ben uden metalstang til fødderne. Du er så langt bedre end den, og jeg ville til evig tid stå på lur for dig, throw myself on a train for ya, og jeg ville altid bytte om på dig og tvillingen, hvis en anden gæst skulle have stjålet dig og derefter kigget væk i et sekund. Du er altafgørende, og hvis jeg skulle vælge mellem dig og æren af at sejrs-banke i bordtennisbordet og kalde på ny runde, ville vinderrushet ikke stand a chance. Hos dig er jeg sikker. Sikker på, at jeg, hvis humøret og læbestiftsniveauet er til det, kan falde i snak med ikke én, ikke to, men sådan cirka så mange af Dupongs gæster, jeg har lyst til. For i dit selskab, og her i dit herlige hjem, er alle mere snakkesalige end på selv den bruneste bodega eller kådeste club.

Hos dig mødte jeg engang Niklas og tog med ham og Canada-Kett på Tjili Pop. Hos dig blev jeg skældt huden fuld af Forfærdelige Fulde-Freja for at note-skrive og derfor være umådeligt prætentiøs:

 

”Hold kæft, jeg sidder ved siden af en irriterende tøs”

– 13/01/18, ca. 02:00.

 

I dit nærvær blev jeg udnævnt til kommende kone af en ung mand, der var så fuld, at han næsten ikke kunne pege ordentligt på mig med bordtennisbattet med titlen ”wife-yyyy”.
Men ikke kun nye kvart-bekendtskaber kan du tilbyde mig. Der går nærmest ikke et besøg hos dig, hvor jeg ikke ser et velkendt Københavner-ansigt:

 

”Min never-had-frugtbodskollega gik lige indenfor”
– 24/8/17
.

 

Og det er ikke svært at få Cecilies og mine venner hen og gæste din tvillingestol.

 

”Snigeren: Skal vi starte en ny tradition? Vil I med på Rhino Bar om tirsdagen?”

– 8/2/18.

Hos dig, du kære, kan jeg sidde og snakke, sidde og stene. Du er der altid for mig, om jeg så er på vej hjem fra min egen barlukkevagt eller på vej videre mod bedre dansegræsgange. Hvis bordtennisbordet er for populært, og baren er for fuld til, at Cecilie kan bidrage til vores lille bardiskfællesskab, kan jeg lade mit blik glide op og ned ad drinksmenuen på kridttavlen. Blive forundret gang på gang over fordelagtigheden ved 5-øl-for-100-tilbuddet. Haha, min søde ven, kan du huske dengang cocktailsortimentet blev udvidet med Paloma og Ping Pong Passion? Mine øjne troede ikke sig selv efter at have memoreret tavlemenuen gang på gang på gang i de ensomme øjeblikke på de lidt for travle fredage.

Du er mit fyrtårn i mørket. Når mine venner og jeg er endnu mere fulde, end baren er, er det let at blive væk fra hinanden.

”Freja og Cecil er på mission et ukendt sted, der åbenbart DER VAR HUN”
Dupong kl. 01.37

Som en evig flamme lyser du op og fører mig sikker tilbage i barens havn, i tryghedens favn. Min redningsstol.

Jeg siger ikke, at vi to kun har haft det let. Der har været gange, hvor jeg har betvivlet din loyalitet. Tanken har strejfet mig – sætter du lige så stor pris på mit selskab, som jeg gør på dit? Jeg glemmer ikke de gange, hvor et fremmed underliv har gæstet din jernkrop. Din passiv-aggressive afvisning sendte mig hen til din tvilling eller, i værste fald, dømte mig til at stå på mine egne ben. Jeg gyser ved mindet.
Men hvilke par har ikke deres kriser? Tvivl? Et enkelt sidespring i happy hour’en skal ikke skille os ad, min kære barstol. For jeg ved, at du altid vil være der for mig. Ligesom jeg altid vil vende tilbage til dig, lige meget hvor billige fadøllene på Nørre Bodega er, hvor god musik de spiller på Søhesten, eller hvor lækre IPA’erne er på de Tolv Haner. For kun hos dig, min vidunderlige barstol på Dupong, kun hos dig er jeg aldrig i tvivl om, at jeg hører hjemme. På Dupong er jeg ikke i tvivl om, at det er dig & mig for altid, min kære barstol.

Hvor: Placeret tæt på baren, Dupong, Griffenfeldsgade 52, 2200 KBH N

Hvornår: Onsdag kl. 19:00-01:00 torsdag kl. 19:00-02:00, fredag-lørdag kl. 19:00-03:00

Hvorfor: Fordi du sidder perfekt og har udsigt til glade bordtennisspillere

Mønt: Nogle af deres smukke tilbud er 5 Tuborg for 100 kr. og 2 drinks for 65 kr. i Happy Hour

... er en 22-årig pige med en kæmpe kærlighed til scenekunst. Hun spiller teater hvor hun kan, skriver digte-eller-hvad-vi-nu-kalder-det, bliver virkelig hurtigt brun og er ret ferm med en diabolo.