MIT MIX*TAKE

Fra i dag 3. oktober og frem til 12. oktober ruller en af landets ældste filmfestivaler over lærrederne i en række københavnske biografer. MIX*COPENHAGEN Filmfestival viser et bredt genremæssigt og forskelligartet udvalg af film, der alle på den ene eller anden vis er forankret i LGBT-miljøet. Festivalen har som formål at indgå i vor tids aktuelle kønsdebat og udfordre kønslige, kropslige og seksuelle stereotyper. Jeg har lavet et lille MIX*TAKE af de film og debatter, jeg glæder mig allermest til at gå i kønnet på.

Jeg kan kun anbefale dig at nørde videre i programmet her. Her kan du også se, hvilke klippekortsløsninger, der passer bedst til dig som filmfestivalgænger her.

 

 

MIA (med MIX ACADEMY)

 

Alle drømmer om at blive et ”helt” menneske. En dag finder hun en dagbog i det skrald, hun går og samler i byens gader. I dagbogen forklarer en Mia sin datter, hvorfor hun forlod hende og faren. Der opstår et møde mellem ”datteren” Julia og dagbogslæseren Ale, hvor Ale for første gang oplever det at finde sin plads i livet. Ale spilles af den transkønnede skuespillerinde Camila Villada.

Efter filmen afholder MIX ACADEMY debat på Cinematekets Asta Bar under titlen ”Trans*- er kampen vundet?”, hvor et panel vil debattere aktuelle problemstillinger, rettigheder og vilkår for transpersoner i  samfundet.

Læs mere om debatten og paneldeltagerne her.

 

HVAD* Visning af filmen Mia med efterfølgende debat i Asta Bar ”Trans*- er kampen vundet?”

HVOR* Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

HVORNÅR*  Lørdag d. 4. oktober klokken 14.15 med debat efter filmen

PORTEMONNÆ* 80 kroner for almindelig billet og for studerende 70 kroner

 

For billetbestilling tryk her.

 

 

The Abominable Crime

 

 

 

”When Homosexuality is criminalized, and intolerance is status quo being gay can be a death sentence.” Dokumentaren skildrer LGBT-personers barske vilkår i Jamaica, hvor homofobi er socialt acceptabelt. Sætningen ”Boom, bye bye batty man” er en kendt frase i jamaicanske reggaenumre, der opfordrer direkte til at skyde homoseksuelle. Dokumentaren følger Simone og LGBT- aktivisten Maurice. Den ene søger asyl i udlandet, mens den anden ønsker at vende hjem fra sit eksil i Canada. Filmen har høstet international anerkendelse og priser ved internationale filmfestivaler.

 

HVAD* Visning af dokumentaren The Abominable Crime

HVOR* Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

HVORNÅR* Søndag den 5. oktober kl. 19.30

PORTEMONNÆ* 80 kroner for almindelig billet og for studerende 70 kroner

 

For billetbestilling tryk her.

 

 

Kortfilmsprogram: MIX*ing relations(Med MIX ACADEMY)

 

En, to tresomhed? Der sættes spørgsmålstegn ved måden, vi mennesker grupperer os på i denne kortfilmspakke om MIXed relations // Foto: MIX Copenhagen

 

 

Måden vi grupperer os på i den konstellation, man kalder forhold, bliver indkredset og udvidet i disse forskellige kortfilm. Er mono, bi- eller polygami den “rigtige” løsning for menneskelig sammenslutning? Og hvorfor har vi som mennesker brug for flokken? Der bliver reflekteret over, hvorfor vi agerer og reagerer, som vi gør, og forholdforståelsen bliver spændt ud.

Efter kortfilmsprogrammet vil panelet i MIX ACADEMY diskutere distinktionen og relationen mellem ”til døden os skiller”, flydende familiekonstellationer, dating apps og den måde vi forstår forhold på i det moderne samfund.

 

HVAD* Visning af de 10 kortfilm under fanen MIX*ing relations, efterfølgende er der MIX ACADEMY om moderne forhold og kærlighed

HVOR* Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

HVORNÅR* Søndag den 5. oktober kl. 16.15 med efterfølgende debat kl 18. i Asta Bar

PORTEMONNÆ* 80 kroner for almindelig billet og 70 kroner for studerende

 

For billetbestilling tryk her. 

 

 

 

Boys (Med MIX ACADEMY)

 

 

 

Boys beskriver den første forelskelse mellem Sieger og Mark, der som unge ambitiøse atletikudøvere træner sammen til det nationale mesterskab. Den kontrollerede Sieger har svært ved at tackle omverdenens forventninger og den tiltrækning, han føler stærkere og stærkere for sin ven og træningsmakker Mark.

Efter filmen afholder MIX ACADEMY debatten ”Vejen ud af Dont ask dont tell – LGBT´ere og sport”.

 

HVAD* Visning af den hollandske coming- of- age film Boys med efterfølgende MIX ACADEMY debat om LGBT´ere i sportsverdenen

HVOR* Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

HVORNÅR* Mandag den 6. oktober kl. 17.15 med efterfølgende debat i Asta Bar kl. 1900

PORTEMONNÆ* 80 kroner for almindelig billet og for studerende 70 kroner

 

For billetbestilling tryk her.

 

 

 

The Normal Heart (Gratis Visning)

 

 

 

HBO Nordics nye spillefilm fortæller om de tidligere 80eres HIV-AIDS-krise i USA. Med udgangspunkt i New York følger man i en række medrivende fortællinger om homoaktivister og deres allierede indenfor sundhedsvæsenet i opgøret mod en håbløs amerikansk seksualpolitik. Filmen er skrevet over virkelige personer, som spilles af prominente skuespillere såsom Mark Ruffalo og Julia Roberts.

 

HVAD*  Visning af HBO Nordics nye produktion The Normal Heart

HVOR* Empire Bio, Guldbergsgade 29F, 2200 København N

HVORNÅR* Fredag den 10. oktober kl. 22.15

PORTEMONNÆ* Visningen er gratis

 

For pladsbestilling tryk her.

 

I Feel Like Disco

 

 

Dette års lukkefilm er et tysk homoseksuel coming- of- age eventyr, som med ærlighed, absurditet, humor og smerte fortæller om den overvægtige og diskoelskende teenager Florian. Efter tabet af sin mor står Florian tilbage med sin far og en masse forvirrende følelser om sig selv, og hvem han skal blive til. Disko kunne være løsningen? Efter filmen er der lukkefest på Block 66.

 

HVAD* Visningen af dette års lukkefilm, filmen I Feel Like Disco

HVOR* Empire Bio, Guldbergsgade 29F, 2200 København N

HVORNÅR* Lørdag den 11. oktober kl. 20.30 

PORTEMONNÆ*  100 kroner for almindelig billet

 

For billetbestilling tryk her.

 

Lukkefesten finder du mere om her.