Postkort fra CPH PIX #6: Hassan og ramadanen

Hassan fra Hassan og ramadanen //Foto: CPH PIX

 

I forbindelse med CPH PIX er fire af vores skribenter taget ud på en rejse i filmfestivalens program. De fokuserer på hver deres gren af filmprogrammet, således at en skribent tager på imaginær “backpacking” gennem Asien. En anden bliver hjemme i trygge rammer og dækker de skandinaviske film, mens en tredje tager på “interrail” i Europa. Den sidste er gået i filmisk barndom og koncentrerer sig om børnefilmene i årets program. Undervejs sender de postkort og fortæller om deres oplevelser.

 

Fredag den 6. oktober var vores skribent, som er taget til barndommens land, taget til en visning af Ulle Søes Hassan og Ramadanen. Her er hendes postkort.

 

Kim Larsens Midt om Natten spiller for fuld drøn over spisebordet, alt imens den unge Hassan snakker om den kommende Ramadanen med en af sine storebrødre.

Dette er en af de første scener i Hassan og Ramadanen, som jeg er taget ind for at se denne fredag formiddag. Netop denne scene er et skønt billede på den unge iranske dreng Hassans liv og hverdag i en dansk forstad, hvor forskellige kulturer mødes og forenes. Vi får et unikt indblik i Hassans optakt til og tanker omkring den kommende ramadanen igennem hans ufiltrede og ærlige perspektiv. Selve fastens byder også på udfordringer i hans hverdag. Hassan skal nemlig både deltage i undervisningen i skolen, være sammen med vennerne og spille fodbold. Hassans ønske om at indgå i mange forskellige fællesskaber er til tider udfordrende, men ikke noget der slår den seje knægt ud.

Jeg hyggede mig gevaldigt med kaffe og M&Ms i selskab med den seje Hassan! Filmen om ham tematiserer tro, traditioner og kulturmøder. Men den er i ligeså høj grad blot en fortælling om en ung drengs hverdag, hvor han prøver at få venner, skole, sport og familie skal gå op i en højere enhed.

Hilsen skribenten, der er taget til barndommens land – Christine

Palads //Foto: Christine Weimar Kudsk


Instruktør
: Ulla Søe

Land: Danmark

Visninger: 8/10 kl. 10.45 i Palads, 10/10 kl.10.30 i Palads

Mønt: 15 kr.

Filmskribent og kandidatstuderende på RUC i Dansk og Performancedesign.