VESS: Udstilling VINK X VESS KØBENHAVNERRUM

Københavnerrummet er særlig størrelse. Det er en af de konstellationer som mennesker altid har en mening om. Om du så er født og opvokset på Vesterbro, eller om du er tilflytter fra en lille provinsflække på Fyn. Fem forskellige kunstnere ved VINK har fortolket rummet, og det kan du opleve på Vesterbro i weekenden.

 

Illustration: Natasha Linde Krebs

 

Hos VINK drejer alting rundt om københavnerrummet. Byen er vores inspiration, vores energi og vores nemesis. Det er herfra, vi fortæller de historier, vi  har på hjertet, både på tekst, i billeder, i gifs, gennem lyd, video og tegninger. Igennem de sidste par måneder har vores dygtige kunstnere fortolket det udefinerbare rum, nemlig det København, vi alle sammen har en mening om. Om du så bor i det, eller betragter byrummet udefra, om du betragter det gennem medierne eller gennem fortællinger fra mennesker, du kender.

Kunstnerne har i arbejdet med udstillingsprojektet kun mødt få retningslinjer; der skulle være fælles for dem alle. Det var essentielt, at værkerne skulle tage udgangspunkt i Københavnerkulturen. Derfor har de fem kunstnere haft mulighed for at brede deres krøllede hjerner ud og folde dem sammen på ny, og på den måde få visualiseret byens rum i forskellige, kreative projekter.

 

 

I udstillingen møder du fem forskellige kunstnere, fotograferne Augusta Carøe, Karin Skaarup og Kim Granli samt tegneren Natasha Linde Krebs og videojournalisten Anita Jensenius, der hver især har fortolket københavnerrummet. Det urbane liv lægger sjæl til mange refleksioner, og du guides gennem alt fra en ung digters tankestrøm om at skulle være lykkelig i den myldrende metropol til små mellemrum i byen visuelt fremstillet i fotografier. Du har også mulighed for at høre en mands kærlighedshistorie, om hans første møde med vores lille storby. Du får mulighed for at opleve en anderledes fortolkning af cementjunglen, og du kommer til at se byen gennem et pinhole.

Udstillingen ønsker at sætte tanker i gang. Tanker om at leve mange mennesker, tæt på hinanden, i det samme rum, men alligevel så langt fra hinanden. Vi går op og ned af hinanden, følger med i skænderier, sexliv, morgenstress, fester og evindelige alene dage i vores lejligheder. Vi betragter konstant, ser igennem byens mellemrum, men vi blander os aldrig. Vi betragter bare.

 

Illustration: Nicole Blicher Jonasson

 

VINK x VESS// Københavnerrummet

Nu er det københavnernes tur til at betragte København udefra. Vi er så vant til at være en del af mylderet, at vi næsten glemmer at observere, hvad der sker omkring os. Derfor vil VINK gerne invitere til fernisering og kunst denne weekend 4.-6. marts i VESS Showroom på Vesterbro. Hele weekenden skal vi dykke endnu dybere ned i København, og vi skal nørde og nyde til den helt store guldmedalje. Generelt byder weekenden på muligheden for at komme et lag dybere i udstillingen, når vi inviterer til ART-talks og særlige events, der kommer ind på livet og nerven af vores hovedstad.

 

Programmet er følgende:

Fredag, showroomet er åbent kl. 17.00-21.00.

Fernisering kl. 17-21. Hertil velkomsttale, gratis Royal Øko-øl og sprøde DJ-toner af . Kl. 21 rykker vi ud til afterparty på Jolene – det kan kun blive godt.

 

Lørdag, showroomet er åbent kl. 12.00-21.00.

Lørdag kommer kunstnerne til at præsentere deres værker med to timers mellemrum, herudover kan du også lytte til en oplæsning af Simone Lykke Hansen, som er skribent på VINK, og som har skrevet teksten ”På Den Grønne Bænk”, som skildrer byrummet fra én bænk.

14:00 Mellemrum, en ART-talk med Karin Skaarup
16:00 Jungle Concrete, en ART-talk med Kim Granli.
18:00 På Den Grønne Bænk, en oplæsning af Simone Lykke Hansen.

 

Søndag er åbent kl. 12.00-18.00.

Søndag får du mulighed for at “Smage på værkerne’, når kok Kristoffer Hall serverer pindemadsfortolkninger for folket. Senere kan du høre popkulturdigteren Caspar Eric læse op af sin digtsamling ”7/11”, som er fortolket i en visuel streg i ét af københavnerrumsprojekterne på udstillingen og resten af kunstnerne vil præsentere deres værker.

 

12:00 Smag på værkerne – små pindemadsfortolkninger af Kristopher Hall

13:00 Caspar Eric, en oplæsning af egen digtsamling ”7/11”
15:00 #SevenEleven #CasparEric, ART-talk med Natasha Linde Krebs
17:00 Forelsket i København, en ART-talk med Anita Jensenius

 

Find og tilmeld dig facebook begivenheden her!

 

Kan du ikke deltage i weekendens udstilling? No worries. Du kan tage med på en virtuel, interaktiv Instagram-guide, der gør dig i stand til at se udstillingen og udvalgte værker. Du skal blot tage din telefon og gå ind på Instagram og find profilen @VINKxVESS.

 

Vil du vinde et valgfrit værk?
Du kan selv være deltager i kunsten – vi vil rigtig gerne se, hvordan det ser ud fra netop dit perspektiv. Det eneste du skal gøre, er at vise dit favoritkøbenhavnerrum på Instagram. Simple as that.

1) Tage et billede der beskriver det københavnske byrum for dig.

2) Uploade et billede på Instagram med hashtagget #KØBENHAVNERRUM.

3) Krydse fingre for at vores kunstnere vælger dig

 

Vi trækker vinderen af det valgfrie værk søndag aften, når udstillingen er overstået. Vi kontakter vinderen over Instagram og aftaler nærmere om afhentning/forsendelse.

 

Om at passe ind og tilpasse sig

Et af de projekter som bliver vist frem på weekendens udstillingen i VESS showroom er Natasha Linde Krebs’ illustrationer og gifs lavet over Caspar Erics digtsamling, ”7/11”. Digtene er opbygget som en helt igennem ærlig poesibog, som taler direkte til vores hashtag- og iPhonegeneration. Det er ord om det at være ung, om identiteter, om København, om kærlighed og om kravet til at være lykkelig i det moderne samfund. Jeg talte med Natasha om projektet, og om tankerne bag de finurlige og rammende illustrationer.

 

Hvorfor har du valgt 7/11 som baggrund for dine værker?

 

”Ideen med projektet startede egentlig med, at jeg gerne visuelt ville fortolke en digtsamling af en københavnsk forfatter. Jeg faldt hurtigt over Caspar Erics “7/11” og blev det samme inspireret af sproget i bogen og den skæve måde, den er udformet på. Jeg ser den samtidig som en meget aktuel bog, som handler om identiteter, kærlighed og ungdom i København, kravet om at være lykkelig i det moderne samfund. Det er alle tematikker, som fører ens følelser i øst og vest, som i 7/11 bliver beskrevet på en virkelig skæv og ærlig måde, og det er netop denne vinkel på historier, som VINK jo også er på udkig efter.”

 

Hvad er tanken bag at udforme tegningerne som du har gjort?

 

”Projektet består af både illustrationer og illustrerede gifs, som begge er understøttet af en række hashtags – som stammer fra digtsamlingen, hvor hvert digt også er efterfulgt af hashtags. 7/11 er en virkelig billedrig digtsamling, så da jeg læste den igennem, opstod der hurtigt en masse scenarier og billeder for mig, som jeg prøvede at få visualiseret på en lidt ironisk måde, som jeg synes passer til sproget i bogen. Jeg har især brugt gifs til at understrege den her form for tomgang eller uendelighedsfølelse, der opstår i nogle af digtene, hvor hashtags som #jegvilbaregerneforsvinde og #imorgeneraltbedre bliver brugt, alt imens jeg’et drukner sig selv i yoghurt.”

 

Hvordan kan billederne bidrage til at fortælle om københavnerrummet?

 

”Illustrationerne er jo Caspar Erics fine ord, som jeg har forsøgt at formidle visuelt videre. Jeg håber, at folk her i København, smilende vil kunne nikke genkendende til nogle af de her ærlige og samtidig selvironiske scenarier, tanker og følelser, som kan opstå på hjørnet i 7-Eleven, mens du spiser din tiltrængte babybite på vej hjem fra byen eller i din ulækre søndagsseng dagen efter. Det er egentlig de øjebliksscenarier, som jeg synes har været sjove at prøve at visualisere.”

 

Vi glæder os enormt meget til at se dig på Vesterbro i løbet af weekenden. Her er vi fra VINK klar til at snakke om byrummet, om video og tekst, foto og gifs.

 

Kom og oplev hvordan disse medier fabulerer de fem kunstnere over de mange facetter, som det urbane liv og tankesæt møder på sin vej. Udstillingen er en nysgerrig og aktiv refleksion midt i byens pumpende udvikling og infernalske impulser, hvor du bliver taget med på en byvandring til glemte afkroge og nye anskuelser af vores alles København.

 

 

Bylivsredaktør med hang til Cava og tatoveringer. Har en skjult IT-dronning i maven og elsker når folk tænker anderledes end mig selv. Studerer journalistik og laver gerne overtræk for en ekstra rejse. Er dårlig til vinter men god til skaldyr.