Tatovørportræt: Colin prikker hul og farve i huden med de bare næver

For et par år siden var Jægersborggade det perfekte sted for iværksættere og små virksomheder at slå sig ned. Men huslejen er steget støt med årene, og flere har været nødsaget til at flytte eller lukke deres forretning ned igen. Den berømte gade har mistet sin glans, og der er ikke nær så mange oplevelseslystne københavnere, der slentrer gennem den brostensbelagte sidegade for at nærstudere Nørrebros undergrund.

På trods af det er kulturen og kunsten ikke helt glemt i Jægersborggade 49. Tatovør og artist Colin Dale-Grandberg, som har været bosat i Danmark de sidste 25 år, har en tattoobutik i Jægersborggades undergrund, hvor han arbejder med maskin- og håndprikkede tatoveringer. Her introducerer han de glemte, traditionelle tatoveringsteknikker for de moderne hipstere, som kommer forbi. Og det er netop det, der gør ham speciel. At han prikker farven ned i huden uden maskine. Han prikker hul i huden med skarpe værktøjer lavet af træ, knogler eller metal og gnider såret med blæk.

Jeg mødte ham en onsdag formiddag i en kælder i Jægersborggade, hvor tattooshoppen Skin & Bone hører til. Butikken har Colin haft i fire år, altså siden 2010, og før det arbejdede han som grafiker og medicinsk tegner.

 Colin Dale-Grandberg er født i 1965 i Saskatchewan i Vestcanada. Der studerede han Fine Arts på universitetet og rejste efterfølgende til Europa og Asien – og så til Danmark i 1991. Her mødte han tatovøren Erik Reimer og kom i praktik som tatovør hos Kunsten på Kroppen.

 Colin har meget travlt i dag, men han er ikke stresset; han arbejder i en fast og afslappet rytme. Det virker næsten, som om han gennem  sin person, sin kunst og sin traditionelle og langsommelige teknik med håndprikkede tatoveringer kæmper imod de hurtige ændringer i kulturen og bylivet, som findes lige uden for kældervinduet.

 Colins tattoostil er interessant. Hans personlige stil er nordisk og stilen inspireret af indtryk fra hans utallige rejser rundt omkring i verdenen, hvor han har studeret forskellige traditionelle tatoveringsteknikker. Han har både taget ved lære af nordens, inuitternes og indianernes tatoveringsteknik, og han arbejder stadig på at genindføre dem alle i miljøet.

 Colin har et stort netværk og får besøg af tatovører fra hele verden. Han er unik. En stor hullemaskine i Nørrebros ellers farveløse undergrund.

Om projektet: 

Vi har gjort det før. Dengang havde vi stor succes med at lave projekter, som alene byggede på idéer fra og udførelse af de illustrative hjerner bag VINK. Nu gør vi det igen. Gennem de seneste par måneder har vores fotografer, tegnere, grafiske illustratorer og vores videojournalist vendt deres krøllede hjerner for at udarbejde hvert deres unikke soloprojekt til VINK.

Opgavekravene har været få, og kreativiteten derfor enorm; projektet skulle tage rod i kulturen i København. I to måneder er der blevet knipset, tegnet, streget ud og redigeret i mange timer for at gøre projekterne perfekte!

Nu er de færdige! Fra og med i dag publicerer vi én projektperle hver weekend som led i en længere perlekæde. Vi håber, det vil røre noget i dig.  Enjoy!

 

Holdet bag:

Illustrator/tegner Jonas Milton, fotograf Andrea Sigaard, videojournalist Anita Jensenius, tegner Andreas Blinkenberg &  tegner Nicole Blicher Jonasson.