Postkort fra CPH PIX #8: Pop Aye

Pop Aye // Foto: CPH PIX

I forbindelse med CPH PIX er fire af vores skribenter taget ud på en rejse i filmfestivalens program. De fokuserer på hver deres gren af filmprogrammet, således at en skribent tager på imaginær “backpacking” gennem Asien. En anden bliver hjemme i trygge rammer og dækker de skandinaviske film, mens en tredje tager på “interrail” i Europa. Den sidste er gået i filmisk barndom og koncentrerer sig om børnefilmene i årets program. Undervejs sender de postkort og fortæller om deres oplevelser.

 

Torsdag den 5. oktober var vores skribent, som rapporterer fra Asien, taget til en visning af Kirsten Tans Pop Aye. Her er hendes postkort.

 

Man kan roligt sige, at jeg havde set frem til at se singaporefødte Kirsten Tans roadmovie Pop Aye, så forventningerne var høje, da jeg torsdag aften indfandt mig på min plads i Glorias sal. Allerede inden jeg havde set filmen, kunne jeg, som den, nogle gange lidt for ivrige, dyreelsker jeg er, simpelthen ikke stå for historien om den livskriseramte arkitekt Thana og den frikøbte elefant Pop Ayes, på hver sin måde forløsende, rejse gennem Thailand, tilbage til Thanas hjemby. Det kunne jeg heller ikke, efter jeg havde set den. Man behøver nu slet ikke være dyreelsker for at elske Pop Aye, så selvom dyr ikke er det, der gør dig allermest varm om hjertet (hvem er du?!), er der stadig masser af gode grunde til at se Tans lille, eksotiske perle.

Filmen er fuld af underspillet humor, humanisme og finurlige scener, som alle tager sig god tid til at fortælle en historie, som i virkeligheden er meget simpel, men så absolut rørende og fuld af nærvær. Pop Aye er på én gang en kærlighedshistorie, et samfundsbillede og en øm skildring af midtvejskrisen og de dertilhørende problematikker, både i ægteskabet og på arbejdspladsen. Og så er det altså en virkelig charmerende elefant.

Roadmovie-genren er en gammel kending i filmhistorisk sammenhæng, men Tans bud på selvsamme differentierer sig fra hidtidige eksempler på genren, samtidig med at hun bevidst benytter sig af de velkendte genrekoder. Pop Aye kan helt og aldeles anbefales til både dyre- og filmelskere.

Hvis du er en af delene, eller måske både og, så fang visningen i Vester Vov Vov i aften kl. 21:15!

 

Hilsen skribenten der er på tur i Asien – Tara

 

Instruktør: Kirsten Tan

Land: Singapore, Thailand

Visning: 8/10 kl. 21:15 i Vester Vov Vov

Mønt: 90 kr. for almindelige billet og 72 kr. for studerende

 

Skriv en kommentar

kommentarer

Tara Regina Clausen er cand.mag. i Dansk og Film- og Medievidenskab fra KUA med en særlig faible for hårdkogte filmgangstere, helst ved navn Tony, europæiske kunstfilm og dokumentarer der udfordrer virkelighedsforståelsen. Hun elsker grise og sproglige blomster.