Guide til en gratis brandert

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den eftertragtede gratis brandert kræver mere end et par gratis centiliter, planlægning og en god årgang tålmod. Samtidig hjælper det, hvis du kan være en lille smule lusket. Læs med her, og lad mig guide dig igennem kunsten!

Den salige brandert

Et barn er født i Betlehem. Han voksede sig med tiden større, og en af hans største bedrifter var, at han kunne forvandle vand til vin. I den lille, italienske by Caldari di Ortona i Abruzzo-regionen, er der en fontæne, der døgnet rundt løber med gratis rødvin. Det kan være svært at forestille sig noget bedre, og det kan også være svært at holde tanken ud om, at vand-til-vin-fyren ikke længere er in service. Her i København har vi desværre ikke sådan en fontæne, men vi har alligevel en del forskellige kilder til gratis branderter. Du har sikkert gættet, at det var Jesus, jeg tænkte på, og selvom han ikke lever længere, så serverer de faktisk stadig gratis vin i hans hus. Det er godt nok om søndagen, rimelig tidligt og i meget begrænsede mængder, men det er da værd at tage med alligevel.

Hvis det er en decideret brandert, du leder efter, så læs med videre og få et par velskænkede råd til, hvor du finder en gratis eller næsten gratis brandert – også kendt som den bedste brandert.

Ikea-posen

Hvis du læser denne artikel, er du sikkert også en af dem, der tager vasketøjet med hjem til mor og far, fordi det er billigere og lettere. Det skal du ikke være flov over, for det kommer dig til gode i dette tilfælde. Det, der er vigtigt, er at sørge for, at du ikke fylder for meget vasketøj i Ikea-posen. Der skal nemlig være plads til grænsebajerne ude fra skuret i midten. Din far opdager aldrig, hvis du nupper 10-12 af de gode. Jeg har selv haft stor glæde af dette trick. Der er dog én eneste ulempe ved denne teknik. Posen bliver meget tung. Til gengæld bliver du meget stærk.

Bredgade shfeeernischering – skål!

Det er altid godt at være kulturel. Det skal du aldrig glemme. Jagten på den SU-venlige kæp i øret må aldrig stå i vejen for det københavnske kulturliv. Byen er fyldt med gode kulturtilbud; nogle af dem dyrere end andre. Et sted, hvor du gratis kan få stimuleret både intellektet og tørsten, er til ferniseringer. De fleste gallerier i København holder ferniseringer om torsdagen, og der er altid gratis alkohol. Jeg tror faktisk, at de gør det for at være sikre på, at der kommer folk, men ikke desto mindre er det en rigtig god og fin måde at nyde kunsten på. Sjov er den også. Skriv dig op til galleriernes nyhedsbreve. Så skal invitationerne nok begynde at dumpe ind en efter en. Prøv for eksempel at se nærmere på Martin Asbæk Gallery, David Risley Gallery eller nogle af gallerierne i Kødbyen.

Med denne brandert-strategi følger ofte halvpinlige samtaler om kunst med fremmede mennesker. Det kan man godt kalde en ulempe, for det at blive afsløret som ”kunst-uvidende” er pinligt, og det kan ødelægge din buzz, så husk at læse om kunstneren på forhånd.

Smagsprøver i supermarkedet

Om tirsdagen er supermarkeder som Meny og Super Brugsen gavmilde. Der deler de smagsprøver ud på vin og snacks. Det skal du ikke glemme at tage med i dine beregninger. I København ligger supermarkederne side om side, så det er faktisk ikke engang så slemt at få samlet lidt sammen. Du skal dog huske, at uddelerne er på udkig efter dig. De ved, at du kommer, og derfor skal du være meget diskret. Vent til de smutter og tag så et par stykker. Det er helt okay. Hvis din samvittighed alligevel plager dig lidt, så køb et par øl på vej ud. Så går det hele op. Denne metode er bedst egnet til lige at blive en lille smule tipsy. En lille én inden du skal mødes med vennerne.

Her har du mine tips til, hvordan du simpelt kan drikke dig tipsy uden at bruge en krone. Det er sommer lige om lidt, og der er det vigtig at kende sine muligheder. Ingen sommer i København uden en eftermiddag på Dronning Louises Bro, vel? En anden vigtig ting er selvfølgelig at være opmærksom på hvilke øl, der er billigst de gange, hvor du ikke har mulighed for at jage gratis-branderten. DP’en var ikke kun god i gymnasiet, og Krudtuglen kan nu godt gå an en gang imellem en eftermiddag på Dronning Louises Bro. De er gode alternativer, men som de siger: Please drink responsibly!

God sommer!

LÆS FLERE ARTIKLER AF NICOLAI HÉR