GUIDE: Fyraftenscocktail

Hvorfor er det egentligt, at man går direkte hjem fra arbejde, smækker benene op, og tænder for den der – efterhånden ret intetsigende – kasse med alt for dyre kanaler? Hvorfor ikke gå ‘Mad Men’-amok, når klokken slår fyraften?

 

Jeg snakker selvfølgelig ikke om at tage bokssættet med ‘Mad Men’ frem og bruge de fem timer, inden du skal i seng på halvdelen af første sæson. Nej, jeg snakker om at få en lille bid af 60’ernes hensynsløshed omkring drinks inden, under arbejde og efter arbejde. Okay, de går måske lidt overboard i forhold til, hvad der er socialt acceptabelt på de fleste arbejdspladser i dag. Lidt for tidligt med drinksene og lidt for meget ren alkohol. Men det findes der råd for: Københavnske cocktailbarer.

 

Uanset om din uge lige er startet, om den er halvvejs eller snart slut, så er du en af hverdagens helte, der hver dag står op og går på arbejde eller i skole. Det skal fejres. Fordi du er det værd.

STRØM

Hvis det skal gå rigtigt ned ‘Mad Men’-style, så må Strøm være stedet. De åbner desuden kl. 16 fra tirsdag-fredag, hvilket passer ret godt ind i fyraftenskonceptet. Det er classy, lækkert, og du kan garanteret spotte dig en Don Draper eller en Joan Harris (Halloway) i hjørnet. Og hvis aftenen trækker ud, så er der cocktails på fad.

 

Cocktailtypen. Er du helt naturligt cocktailtypen, eller kunne det være rart at lade som om? Strøm giver din fyraften det ekstra niceness, der gør, at du kan møde frisk dagen efter. //Foto: Daniel Hjort, Politiken.

 

Hvad: Strøm

Hvornår: Tirsdag-torsdag fra kl.16.00-01.00, fredag til kl.03.00

Hvor: Niels Hemmingsensgade 32, København K.

 

The Bird & The Churchkey

Jeg erindrer ikke, at der blev serveret så meget gin i ‘Mad Men’. But who cares, når det smager godt, frisker og bare er lækkert, ja, nærmest uanset tidspunktet. The Bird er baren, der har specialiseret sig i gin. Har du fået for mange GT’s så er turen ned til Gammel Strand absolut ikke spildt. The Neoclassic med Hendrix gin, tonic og agurk er lige, hvad de fleste har brug for efter en lang dag på jobbet, i skolen eller på sofaen.

 

Gin. For mig hænger gin og en drink ubrydeligt sammen. Bliv inspireret. En GT er ikke bare en GT. //Foto: Simon Fals, Politiken

 

Hvad: The Bird & The Churchkey

Hvornår: Tirsdag-torsdag 16-02.00, Fredag-lørdag kl.14-04.00

Hvor: Gammel Strand 44, København K

 

The Barking Dog

Det er blevet kaldt en cocktailpub. Og måske gik Madison Avenues hippe reklamemænd ikke så meget på pub i 60’erne, men det kan måske også være lige hardcore nok at gå fra en lunken fyraftensøl på altanen til vild cocktailkunst. Så er The Barking Dog mellemmanden for dig. Deres cocktails fejler dog absolut intet, skal det siges. Og de er heller ikke lunkne.

 

Pub ‘n’ cocktail. Stemningen er pubbed’, cocktailen er lige i skabet. //Foto: Lars Just / Politiken

 

Hvad: The Barking Dog

Hvornår: Mandag-søndag: 16.00-24.00/02.00

Hvor: Sankt Hans Gade 19, København K