En tilflytters bekendelser

En tilflytters bekendelser:

At flytte fra Kolding til København har været en kæmpe forandring for mig. Efter at have boet her et halv års tid er byen stadig så forbandet ny. Jeg er stadig midt i en forandringsproces, hvor jeg går fra at være en jyde – der blot er på besøg i storbyen – til at skulle opfatte byen som min egen. Det er svært.

Jeg cykler overalt. På den måde lærer jeg lige så stille byen bedre at kende. Noget af det bedste ved København er skiltene, som lyser ved Dronning Louises Bro. Da jeg var lille fik de mig til at føle, at jeg var i en storby. Nu har jeg fået nogle flere yndlingssteder, som jeg vender tilbage til igen og igen og som hjælper mig til at kalde København for ‘mit’.

 

 

Holmen. Kranerne ved Holmen ligner kæmpe dyr, der er på vej ind til indre by. Der er noget fredfyldt over dem.

 

 

Søerne om aftenen. Lysene ved søerne om aftenen er så smukke, og jeg tager mig ofte i at bare stoppe op og se, hvordan lysene danner refleksioner nede i vandet.

 

 

Kastellet.  Mit tilflugtssted, der er ro, og man føler man kommer væk fra storbyens larm.

 

Der er stor forskel på at bo i Kolding og i København. De største for mig er at:

  1. … her er så mange mennesker, at folk slet ikke ænser hinanden. Det virker på mig som om, københavnere let bliver overraskede, når man smiler til dem – måske fordi det ikke sker så ofte.
  2. … det støjer i København. Der er så meget larm, og det er svært at flygte fra den – man skal ret langt væk for at finde en rigtig skov.
  3. … Byen er virkelig broget. Der er kæmpe forskel på at være i Indre By og at være på Nørrebro. Hver bydel har sin smag.

Sommetider kan det være svært at finde sig tilrette i en anden by, men jeg er glad for at være her. Jeg nyder at udfordre mig selv med et nyt bosted, og jeg ville ikke være det foruden. Måske mine yndlingssteder kan inspirere dig, kære tilflytter, til at finde dine egne steder i byen, som får dig til at føle dig hjemme. Så du også snart kan kalde København for dit.

 

/Amalie Hjelm

 

Om projektet: 

Gennem de seneste par måneder har vores fotografer og tegnere vendt deres krøllede hjerner for at udarbejde hvert deres unikke soloprojekt til VINK, denne gang under fællestemaet ‘FORANDRING’.

Dette er én projektperle ud af fire, som vi publicerer over en måned. Vi håber, det vil røre noget i dig.

 

Holdet bag:

Tegner Jonas Milton, tegner Andreas Juul Blinkenberg i et samarbejde med skribent Mads Thunestvedt, fotograf Kim Granli og tegner Amalie Hjelm.