Caminoen. Den lille, kreative vej til Northside

Dukkehoveder, paraplyer i træerne, gratis øl og en softice til 200 kroner er nogle af de mange ting, du kan opleve på årets Camino på Northside festival.

 

På vejen til festivalpladsen kan man vælge at gå gennem Caminoen langs Aarhus å. Oplevelserne langs åen er i år planlagt af kaospiloterne. De vil sikre, at stien byder på noget for enhver smag.

“Northside har mange forskellige slags gæster, og der skal være oplevelser for alle sammen”, siger Kristoffer Henriksson, der er én af de ansvarlige kaospiloter.

DOLL-WALL. Dukkevæggen af kirkens korshær giver blandede følelser hos folk, der passerer. //Foto: Nynne Brandt Thykier

 

En væg med dukkehoveder og dukkekroppe revet fra hinanden. Det er det første, man møder, når man kommer til caminoen fra Aarhus Midtby. Installationen giver ikke ved første øjekast et indtryk af at være lavet af en hjælpeorganisation.

Det er et meget brutalt kunstværk, og de fleste stopper også op i forargelse.

“Det er meningen at skabe et nyt syn på Kirkens Korshær” siger Louise Vestergaard, 20, der står ved installationen. Louise arbejder normalt ikke for organisationen, men støtter en veninde, der gør.

“Dukkevæggen skal give folk et nyt billede af Kirkens Korshær, som kontrast til de forestillinger, folket ellers gør sig”, siger hun.

Dukkevæggen er lavet af dukker, der normalt ligger og flyder i butikkerne, og væggen viser, at man sagtens kan genbruge objekter på en anden måde, end det var meningen. For eksempel til kunst.

TEATERSPORT. Aarhus teatergruppe er igang med udførelsen af den lille pige med svovlstikkerne på 7 sekunder. //Foto: Nynne Brandt Thykier

 

Hvis man fortsætter ned af Caminon møder man et sted, hvor man kan slå sig ned i skyggen med en kold øl, en dansegruppe og en gruppe af unge, der dyrker teatersport.

Teatergruppen har gang i et eksperiment, hvor de skal udføre “Den lille pige med svovlstikkerne” på 7 sekunder. På 5 sekunder. På 1,5 sekunder. Men så heller ikke mindre, for ellers får man ikke essensen med. Det er så spørgsmålet, om man gør det alligevel.

Teatergruppen går videre til et stykke, hvor en caminogæst skal sige en hverdagssætning. Det er det eneste skuespillerne må bruge i stykket. Herudover giver en fra publikum dem et tema, de skal spille ud fra. “Indøve et kapellanummer” bliver temaet. “Har I majs?” og “Nu står jeg her igen og smører leverpostejsmadder” er to af de fire sætninger, gruppen kan bruge.

Teaterstykket bliver hurtigt kaos, men publikum er med og alt i alt bliver nummeret en succes.

GRATIS ØL. Svævebanen over åen leder til gratis øl, hygge og livemusik. //Foto: Nynne Brandt Thykier

 

På vejen videre på Caminoen møder man mange forskellige og anderledes tiltag. Hvis man tager svævebanen over åen er der gratis øl og musik på den anden side. Ved siden af svævebanen sælges softice til 200 kroner. Man kan også vælge at give en flad 10’er og et knus for den. Isboden støtter op om arrangementet på den anden side af åen, og jo flere is, der bliver givet, jo flere gratis øl på den anden side af åen.

SANSEVOGNEN. Copenhagen Food Festivals sansevogn deltager aktivt i Caminoens dynamik. //Foto: Nynne Brandt Thykier

 

En vogn fyldt med vandmeloner, gulerødder og billeder af fisk kører forbi. Det er Cph Food Festival med deres sansevogn. Her kan man deltage i en konkurrence om billetter til madfestivalen, ved at bruge sanserne til at gætte hvad alle de forskellige ting, de har i vognen er. Den første opgave er en duftprøve, så en føleprøve og til sidst en smagsprøve. Pigerne ved vognen har haft stor succes med deres vogn på Caminoen.

“Folk er i godt humør, og bare klar til at prøve lidt af hvert” fortæller 25-årige Mathilde Horsager.

 

POPOP-MUSIK. Caminoens afslutning byder på lækker musik og paraplyer i træerne. //Foto: Nynne Brandt Thykier

 

Den sidste del af Caminoen byder på skating for piger, kaffeboder og paraplyer i træerne. En DJ spiller popop-koncert. Det lyder lækkert. På den anden side af Caminoen er det som om, man bevæger sig fra en afslappet og rolig oase i byen til en virkelig travl verden fyldt med festivalgængere, som også er på vej til tonerne fra The Mountains eller Chorus Grant på festivalpladsen.